Neobank'lardaki daralma, senenin geri kalanı için ne anlama geliyor?

Birçok segmentte yatırımlar dalgalı devam ederken neobank'ların sene sonu açıklamalarında düşüş gözlemlendi. Yeni ürün ve hizmet lansmanları ve büyüme eforlarına aktarılan kaynakların geri dönüşünün nasıl olacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.
Neobank'lardaki daralma, senenin geri kalanı için ne anlama geliyor?

2020 senesinin ikinci çeyreğinde fintech yatırımlarında da artış gözlemlendi. E-ticaretin global ölçekte artması, ödeme sistemlerinin öne çıkması ve çeşitli bankacılık işlemlerine daha çok ihtiyaç duyulması ile yatırımcıların fintech girişimlerine ilgisi devam ediyor. Fintech'lerin salgını nasıl atlatacakları ve uzun dönem başarıları ile ilgili konuşmalar da bir yandan devam ederken birçok unicorn'u içinde barındıran segmentte yatırımcı ve yeni girişim aktiviteleri de sürmekte. 

Neobank'ların fon toplama bakımından daha çok öne çıktığı, birikim ve harcama yönetmeye yoğunlaşan girişimlerin daha çok ilgi çektiği fintech'lerde 2019'un ortalarından bu yana Chime, Revolut, Latin Amerikan NuBank ve N26 gibi girişimlerin yüklü yatırım turlarını tamamladıklarını görmekteyiz. Girişimlerin aldıkları bu yatırımların da yeni segmentlere açılmak, ortaklıkları artırmak, altyapılarını geliştirmek gibi büyümelerini sağlayacak aksiyonlarda kullanıldığı biliyoruz. Bu nedenle bazı neobank'ların 2019 sonu açıklamalarında düşüş görülmesi ilerleyen dönemlerdeki genişlemeye işaretlerden. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.