Akıllı telefon üreticisi HMD Global, 230 milyon dolar yatırım aldı

Oldukça büyük bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Finlandiya merkezli akıllı telefon üreticisi, 230 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Akıllı telefon üreticisi HMD Global, 230 milyon dolar yatırım aldı

HMD Global'in telefon pazarının efsanelerinden olan Nokia markasının önümüzdeki 10 yıl boyunca sahibi olacağını ve Nokia markalı ilk akıllı telefonunu duyurduğunu 2016 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise oldukça büyük bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Finlandiya merkezli akıllı telefon üreticisi, 230 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2016 yılında Nokia markasının isim haklarını 10 yıllığına alan HMD Global, o günden bu yana toplamda 240 milyon adet cihazın satışını da gerçekleştirdi. HMD Global tarafından paylaşılan bilgilere göre 230 milyon dolarlık yatırım bu yıl Avrupa'da gerçekleşen en büyük 3. yatırım. 

HMD Global'in en son 2018 yılında 100 milyon dolarlık bir yatırım aldığını da hatırlatalım. Paylaşılan bilgilere göre HMD Global'in 230 milyon dolarlık yatırımı Google, Nokia Technologies ve Qualcomm gibi önemli firmalardan geldi. Alınan yatırım şirketin 5G destekli donanım ürünleri geliştirmesini hızlandırmak için kullanılacak.

HMD Global CEO'su Florian Seiche'in açıklamalarına göre şirket yatırım ile birlikte daha uygun fiyatlı ve 5G destekli ürünleri kullanıcılarına sunacak. HMD Global'in ilk 5G destekli ürünü olacak olan Nokia 8.3 5G modeli ile önümüzdeki Eylül ayında satışa sunuluyor.

Yatırıma katılan Google, Nokia ve Qualcomm'un HMD Global ile uzun süredir birlikte çalıştıklarını da ekleyelim. HMD Global tarafından üretilen akıllı telefonlar, işletim sistemi olarak Google'ın Android işletim sistemini, Nokia markasını ve Qualcomm'un işlemcilerini kullanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.