Online eğitim platformu Skillshare, 66 milyon dolar yatırım aldı

Yaratıcı alanlar için online eğitime odaklanan Skillshare, OMERS Growth Equity liderliğinde gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 66 milyon dolar yatırım aldı.
Online eğitim platformu Skillshare, 66 milyon dolar yatırım aldı

Yaratıcı alanlar için online eğitime odaklanan Skillshare, OMERS Growth Equity liderliğinde gerçekleşen D Serisi yatırım turunda 66 milyon dolar yatırım aldı. Mevcut yatırımcılar Union Square Ventures, Amasia, Burda Principal Investments ve Spero Ventures da D Serisi'ne katılan diğer şirketler oldu. 

New York merkezli Skillshare, son yatırım turuyla birlikte 2010'da kuruluşundan bu yana toplamda 108 milyon dolar yatırım aldı. Son finansman, bugüne kadarki en büyük yatırım ve 2018'de gerçekleşen 20 milyon dolarlık C Serisi'ni takip ediyor. Yatırımın bir parçası olarak OMERS Growth Equity genel müdürü Saar Pikar, Skillshare yönetim kuruluna katılacak.

Skillshare yeni finansmanı, uluslararası öğrenciler için daha yerelleştirilmiş deneyimler oluşturmak ve Skillshare for Teams adlı kurumsal tekliflerini büyütmek, öğretmenler için daha fazla fırsat yaratmak, katılım araçlarına, pazarlama çabalarına ve öğretmenler için yeni formatlara yatırım yapmak için kullanmayı planlıyor.

Skillshare'in 12 milyondan fazla kayıtlı üyesi bulunuyor. Ayrıca platformda, tümü alanında uzman kişiler tarafından öğretilen grafik tasarım, fotoğrafçılık, resim ve iç dizayn gibi yaratıcı alanlarda 30 binden fazla video tabanlı ders yer alıyor. 2020'nin ilk yarısında Skillshare, ortalama katılım oranının çoğu pazara göre iki katından fazla arttığını ve satışların yıldan yıla neredeyse ikiye katlandığını söyledi. Özetle; global salgın, online öğrenme pazarının hızla büyümesine neden oldu diyebiliriz. Zira bu pazarın 2026 yılına kadar 375 milyar dolarlık bir pazar haline geleceği düşünülüyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.