Borusan Mannesmann, Covid-19 odaklı kurum içi sağlık uygulamasını dışarıya açmaya hazırlanıyor

Borusan Mannesmann, Covid-19 riski belirtisi gösteren çalışanları iş yerine gelmeden tespit edebilmek amacıyla Sağlık Olsun adını verdiği kurum içi bir uygulama geliştirdi.
Borusan Mannesmann, Covid-19 odaklı kurum içi sağlık uygulamasını dışarıya açmaya hazırlanıyor

Borusan Mannesmann, Covid-19 riski belirtisi gösteren çalışanları iş yerine gelmeden tespit edebilmek amacıyla Sağlık Olsun adını verdiği kurum içi bir uygulama geliştirdi. Borusan, Covid-19 salgını sürecini tesislerinde güvenle yönetebilmek amacıyla hayata geçirdiği uygulamayı başka firmalara da sunmaya hazırlanıyor.

Risk taşıyan çalışanlar önceden tespit ediliyor

Çalışanların her sabah kendilerine yöneltilen sorulara verdikleri cevapları analiz ederek risk değerlendirmesi yapan uygulama sayesinde, risk taşıyan çalışanlar henüz iş yerine gelmeden tespit edilebiliyor. Öte yandan Covid-19 şüphesi uyandıran en ufak belirti dahi iş yerindeki sağlık personellerine bildiriliyor. Yapay zeka çözümlerinden destek alan uygulama, yazılım algoritmasıyla virüsün bulaşmasını önleme konusunda alarm işlevi görüyor.

Servislerde koltuk takibi yapılıyor

Microsoft Azure üzerinde çalışan “Sağlık Olsun” uygulaması ile risk altında olduğu tespit edilen çalışanlarla iletişime geçilerek kendisinden daha detaylı bilgi alınıyor ve yönlendirmede bulunuluyor. Belirti şüphesi olan çalışanlar iş servislerini kullanamıyor ve tesislere giremiyor. Yapay zekadan destek alan uygulama, servislerde de koltuk takibi yapıyor. Uygulama hem koltuklarda oturanlar arasındaki mesafeyi optimize ediyor hem de olası vaka durumlarında temaslıların takibini sağlıyor.

Araçlardaki oturum düzeni için 1,5 metrelik mesafe

Uygulamanın algoritması, araçlardaki oturum düzeni için 1,5 metrelik sosyal mesafeyi de ayarlıyor. Bu faydalarıyla uygulama, Borusan Mannesmann’a Covid-19 konusunda bütünsel yaklaşım, erken ölçümleme ve vaktinde izolasyon sağlıyor.

Borusan Mannesmann’ın ofis ve tesislerinde mesafe kuralına uyulması için bluetooth tabanlı olarak geliştirdiği yeni çözüm de, Azure’un esnekliği sayesinde “Sağlık Olsun” uygulamasıyla entegre edilebiliyor. Uygulama ayrıca yemekhane, otopark gibi alanlarda da takip ve güvenlik sağlıyor. Bluetooth bileklikleri de yakında uygulamaya aktif olarak entegre edilecek ve çalışma alanlarında anlık sosyal mesafe takibi bu şekilde sağlanabilecek.

Uygulama şu anda uygulama mağazalarında bulunmuyor; kullanan kurumlara özel olarak hazırlanıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.