Village Capital’in Finance Forward MENA 2020'ye Türkiye'den seçilen 2 fintech girişimi

Akran şirketler tarafından seçilen ilk 5 girişim, MetLife Vakfı’nın sağladığı 150 bin dolarlık hibe fonunu paylaşacak. Türkiye'den E-Bursum ve WorqCompany programa seçilen girişimler arasında yer aldı.
Village Capital’in Finance Forward MENA 2020'ye Türkiye'den seçilen 2 fintech girişimi

Village Capital, bugün Finance Forward MENA 2020 Hızlandırma Programı'na seçilen 12 erken aşama fintech girişimini duyurdu. Seçilen girişimler arasında 2 Türk girişiminin de yeraldığını belirtelim. 

Finance Forward MENA programında, girişimlere beş haftalık çevrim içi ve yüz yüze eğitimler verilecek. Eğitimlerde iş modellerinin iyileştirilmesine ve mevcut ekonomik iklimde en çok ihtiyaç duyulan finansal zorluk çözümleri sunulmasına odaklanılacak. 

Seçilen her bir girişimin, mentorlar potansiyel müşteriler ve ortakların yanı sıra ihtiyaç duydukları yatırımcılarla da birlikte çalışacağını belirtelim. Ayrıca girişimler, Village Capital’in Abaca ürünü gibi kendilerini değerlendirmelerine yardımcı olacak araçları kullanma fırsatına erişecek. Son olarak akran şirketleri tarafından seçilen ilk 5 girişimin, MetLife Vakfı’nın sağladığı 150 bin dolarlık hibe fonunu paylaşacağını ekleyelim.

MetLife Foundation vePayPal tarafından yönetilen çok yıllık global bir koalisyonun parçası olan Finance Forward MENA 2020, finansal zorluklara teknoloji tabanlı çözümler oluşturarak girişimcileri desteklemeyi hedefliyor. 

Program, Türkiye, Ürdün, Mısır, Lübnan, Tunus ve BAE’den gelen şirketlerle bölgede faaliyet gösteren girişimcilerden başvurular alıyor. Girişimler genellikle, banka hesabı olmayan kişilerin, resmi finansal hizmetlere erişmesini sağlıyor, mülteciler ve göçmen işçiler için dijital kimlikler oluşturuyor.

Aynı şekilde gençler ve kadınlar için istihdama erişim sağlayan girişimler, küçük işletme sahiplerinin karşılanabilir krediye erişmelerine de yardımcı oluyor. Ayrıca girişimlerin, yetersiz finansal hizmet alan insanların gelecek için gelir elde etmelerine, tasarruf etmelerine ve yatırım yapmalarına yönelik fırsatlar sunduğunu belirtelim.

Girişimlerin, Finance Forward MENA Danışmanlık Kurulunun yanı sıra yerel partner olarak Beyond Capital tavsiyesiyle seçildiğini ekleyelim.

Village Capital MENA Programlar ve Ortaklık Yöneticisi Alicia Sornson yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 

“Günlük finans işlemlerini yönetmenin yanı sıra kısa ve uzun vadeli tasarruf ve servet oluşturmak için düşük gelirli bireylere, ailelere ve küçük işletmelere yardımcı olacak ürün geliştiren bu 12 girişimle çalışacak olmaktan son derece heyecanlıyım.”

Metlife EMEA Başkanı Dirk Ostijn yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:

Bireyler ve küçük işletmeler için COVID-19’un yarattığı finansal zorluklar önemlidir. Kriz zamanları büyük yenilikleri kamçılar ve ‘Finance Forward’ girişimcileri bu zorluklara çözümler ararlarken, enerji ve iyimserlikle çalışırlar.

Programa seçilen 12 girişim

Bilforon (Ürdün) evlerinde yemek yapan ve satan ev aşçılarıyla müşterilerin birbirleriyle bağlantı kurmalarını sağlıyor. 

Buyback Bazaar Technology (BAE) kullanıcıların belirli bir dönem içinde ‘geri satın alabilecekleri’ kişisel eşyaları karşılığında nakit paraya acil durum erişimini kolaylaştırıyor. 

Datacultr Fintech Limited (UAE) sunduğu platform ile kuruluşların yeni kredi alacak müşterilere kredi vermek için akıllı telefonları teminat olarak kullanmalarını sağlıyor. Cihazlar bu süreçte kullanıcılarda kalıyor. 

Distichain (BAE) coğrafya veya ölçeğe bakılmaksızın şirketler arasındaki açık ticareti gerçek zamanlı olarak işlem riskini değerlendirmek için bankalarla iş birliği yaparak kolaylaştıran bir e-ticaret ve e-tedarik platformudur.

PayMint (Mısır) küçük işletmelere yönelik finansal hizmetler platformu olarak öne çıkan girişim, küçük işletmelere ve çalışanlarına bordro, nakitsiz ödeme, sigorta, kredi verme ve para transferleri dâhil olmak üzere hizmetler sağlıyor. 

E-Bursum (Türkiye), öğrencileri burs, kitle kaynak kullanımı ve eğitim kredi seçenekleriyle buluşturan eğitim finansman platformu, aynı zamanda bir WorkUp girişimi. 

HubPay (BAE) finansal kapsayıcılığı geliştiren bir dijital cüzdan. Girişim, para havalelerinin maliyetini azaltmayı da hedefliyor.

Khazna Tech (Mısır) maaş destekli bir kredi ürünü sunan girişim, kullanıcıların maaşlarının kazanılan kısmını ay genelinde herhangi bir anda almasını sağlıyor. 

Markit (Lübnan): talebe dayalı bakkal alışverişi teslimatı yapan girişim, küçük ve orta ölçekli bakkalların kendi stoklarını ve teslimat hizmetlerini çevrim içi bir platform üzerinden müşterilerine sunmasını sağlıyor. 

Valify Solutions(Mısır) dijital kimlik tanımlama hizmetleri sunan girişim, kırsal alanlardaki kişilerin resmi finansal hizmetlere erişmesini sağlıyor.

We-Settle(Tunus) faturaları oluşturmak, takip etmek ve tahsil etmek için işletmelere yönelik bulut tabanlı bir çözüm sunuyor.

WorqCompany(Türkiye) KOBİ ve girişimler için kuruluş işlemleri, ofis çözümleri, finansal raporlama ve muhasebe danışmanlığı, hukuki danışmanlık, pazarlama ve insan kaynakları gibi tüm profesyonel servisleri tek bir kaynaktan alabilecekleri yeni nesil hizmet platformu. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.