QNB Finansbank ve Kassa'dan yeni mobil cüzdan iş birliği

QNB Finansbank, QNBEYOND’un ilk dönem mezunlarından Kassa ile mobil cüzdan uygulaması iş birliği yaptı. Bundan böyle Kassa kullanıcıları özel sohbet grupları içinde ücretsiz para transferi yapabilecek.
QNB Finansbank ve Kassa'dan yeni mobil cüzdan iş birliği

QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın ilk dönem mezunlarından finans takip uygulaması Kassa, 2018'in haziran ayında QNB Finansbank'dan 200 bin dolar yatırım almıştı. Kassa'nın sosyal çevre ile ortak harcama paylaşımı ve takip uygulaması olarak hizmet verdiğini hatırlatalım.  

Kassa ile kullanıcılar, ister uygulama içinde oluşturulan gruplarla ister bireysel olarak, tüm gelir ve giderlerini takip edebiliyor. Uygulama içerisinde yer alan sohbet özelliğiyle tüm konuşmaların tek bir platform üzerinden yapıldığını belirtelim. Bunun yanı sıra harcamaların da aynı sohbet penceresi içinde paylaşılması mümkün. Kassa sosyal paylaşım ortamı ise gelir/gider kontrolü, bütçe yönetimi gibi özelikleri de içinde barındırıyor.

Yeni mobil cüzdan fonksiyonu

Uygulamaya QNB Finansbank iş birliği ile mobil cüzdan fonksiyonu eklendi. Böylece Kassa kullanıcıları artık paylaştıkları harcamaların ödemelerini de kolayca gerçekleştirebiliyor. QNB Finansbank cüzdan özelliğine Kassa uygulaması üzerinden kolayca erişilebiliyor. Bu seyde kullanıcıların ayrı bir uygulama indirmesine gerek kalmıyor.

Cüzdan sahibi Kassa kullanıcıları, cüzdanlarına para yükleme, cüzdandaki parayı banka hesabına yatırma, ATM’den para çekme ve kendi aralarında ücretsiz para transferi yapma imkanına kavuşuyor. 

Bu arada özellikten fadalanmak için banka müşterisi olma zorunluluğu bulunmuyor. Mobil cüzdan sayesinde kullanıcılar hem Kassa içinde ücretsiz olarak para transferi yapabiliyor hem de temel finansal ihtiyaçları için bir mobil cüzdan edinmiş oluyor. 

QNBEYOND Genel Müdür Yardımcısı Derya Düner, QNBEYOND Hızlandırma Programı’nın ilk dönem mezunlarından Kassa ile yaptıkları bu iş birliğiyle ilgili çok heyecanlı olduklarını aktardı.

Derya Düner, birçok hızlandırma programından farklı olarak, QNB Finansbank ve girişimler arasında kuvvetli bağ kurmayı çok önemsediklerini ve girişimleri bu ilişkiler sayesinde çok daha ileri taşıyabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Düner açıklamasında şu bilgilere yer verdi;

Hepimiz hayatımızın farklı zamanlarında grup halinde yapılan harcamaları takip etmek için türlü sıkıntılar yaşamış, sonunda kimin kime ne borcu kaldı diye kafa patlatmışızdır. Grup halinde gidilen tatiller, ev arkadaşlarının, yurtta oda arkadaşlarının, yeni ev kuranların yaptıkları harcamalar veya topluca yapılan hediye organizasyonları ve yemekler bu duruma güzel örnekler. Kassa işte tam da bu noktada imdadımıza koşan pratik bir uygulama. Arkadaşlarla tüm konuşmaların yapılmasını sağlayan bir chat ortamı üzerinden, kişiler birbirine para transferi, borçlarının ve gelir/giderlerinin takibini yapabiliyorlar. Burada bizim için özellikle kıymetli olan, QNB Finansbank olarak cüzdan fonksiyonumuzu bir fintech girişimi ile beraber hayata geçirmemiz oldu. Diğer yandan şu anda ilk olarak Kassa içinde kullanıcılara sunduğumuz bu özellik kullanımı gittikçe yaygınlaşan mobil cüzdan uygulamalarının Bankamızdaki ilk örneği oldu. Projenin Bankadaki sahibi Nakit Yönetimi ekibimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz bu projeyle, mobil cüzdan hizmetini farklı platformlarda, diğer müşterilerimize de sunabilme yeteneğini bankamıza kazandırmış olduk.

Irmak Günayer

Kassa Kurucusu Irmak Günayer'ın ise bu yeni iş birliği hakkında söylediklerinde şunlar ön plandaydı:

Kassa olarak, uzunca bir süredir insanların çok temel bir problemi olan ortak yapılan harcamaları bölüştürme işini çözmeye aday olarak hizmetimize devam ediyoruz. Yapılan bu ortak harcamaların takibini, bireysel bütçe takibi özelliklerimizle birleştirince bunu tam kapasiteli bir bütçe uygulaması olarak kullanıcının beğenisine sunma şansımız oluyor.

Ancak verdiğimiz bu hizmet çok ilgi görmüş olsa dahi, içerisine para transferi imkanını koyamayınca ister istemez bir ayağı eksik kalıyordu. Bu kapsamda kendimize bir iş ortağı arıyorduk ki QNBEYOND Hızlandırma Programı sayesinde QNB Finansbank’la fikir alışverişi yapma fırsatımız oldu. Fikirler ve hayaller örtüşünce de böyle güzel bir ortaklık ortaya çıktı.

Bu ortaklıkla beraber hedefimiz, kullanıcılara, eşiyle-dostuyla konuşarak hesap tutabileceği ve istediği zaman da 7/24 ve ücretsiz bir şekilde para transfer edebileceği sosyal bir platform sunabilmek olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.