Yapay zeka destekli belge işleme platformu PandaDoc, 15 milyon dolar yatırım aldı

Mayıs ayında başlayan B Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım alan PandaDoc, şimdi de tura ek olarak bir kere daha 15 milyon dolar yatırım aldı.
Yapay zeka destekli belge işleme platformu PandaDoc, 15 milyon dolar yatırım aldı

Covid-19'un tüm dünyaya yayılması ile hayatımızın birçok alanında değişiklikler yaşandı. Bunlardan en önemlisi belki de uzaktan çalışmaların artması ve yavaş yavaş kalıcı hale dönüşmeye başlaması. Bazı iş grupları için bu büyük bir zorluk olsa da uzaktan çalışmayı avantaja dönüştüren alanlar ve girişimler de mevcut. PandaDoc'un da uzaktan çalışmaların arttığı bu dönemde kâr sağlayan girişimlerden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Mayıs ayında başlayan B Serisi yatırım turunda 15 milyon dolar yatırım alan PandaDoc, şimdi de tura ek olarak bir kere daha 15 milyon dolar yatırım aldı ve B Serisi'ni toplamda 30 milyon dolara ulaştırdı. Son yatırımda, varolan yatırımcılar M12, EBRD Ventures ve David Sipes'ın yanı sıra yeni olarak OnePeak Capital ve Savano Capital'ın isimlerini görüyoruz.

Yapılan bir araştırmaya göre şirketler, tek bir belgeyi dosyalamak ve saklamak için ortalama 20 dolar harcıyor ve şirketlerin sadece yüzde 18'i tüm belgeleme işlemlerini kağıtsız olarak gerçekleştiriyor. PandaDoc, teklifler ve sözleşmeler oluşturma, onaylama ve elektronik olarak imzalama işlemini otomatikleştiriyor. Ekipler, tek bir platformdan etkileşimli tekliflerle satış belgeleri oluşturabiliyor; masaüstü ve mobil cihazlar için otomatik imza toplayabiliyor. Şirketin çözümü, 450'nin üzerinde özelleştirilebilir şablon, yeniden çizgi oluşturma, sürüm izleme, yorumlama ve teklif oluşturma ile dahili ve harici incelemelere olanak tanıyor.

Girişimin aralarında Drift, Hilton, Konica Minolta, Tata Steel, Bonusly, TomTom ve SGS'in de bulunduğu 20 binden fazla kurumsal müşterisi var. PandaDoc, yazıcı, bilgisayar gibi araçların kapanma süresini yüzde 30; belge oluşturmayı ise yüzde 65 oranında azalttığını söylüyor. 

PandaDoc, yakın zamandaki müşteri büyümesini uzaktan çalışmaya geçişlerle ilişkilendiriyor. Zira PandaDoc, mart ayından bu yana, sınırsız sayıda belge ve müşteriyi destekleyen ücretsiz elektronik imza çözümüne 50 binden fazla kullanıcı ekledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.