Ses tanıma alanında donanım girişimi Syntiant, 35 milyon dolar yatırım aldı

M12 ve Applied Ventures'un liderlik ettiği C serisi yatırım turuna Atlantic Bridge Capital, Alpha Edison ve Miramar Digital Ventures katılım gösterdi. Şirketin topladığı yatırım miktarı 60 milyon dolara ulaştı.
Ses tanıma alanında donanım girişimi Syntiant, 35 milyon dolar yatırım aldı

Ses ve sensör alanında yapay zeka tabanlı donanım çözümleri üreten Syntiant, 35 milyon dolar yatırım aldı. C serisi yatırım turuna geçmişte Microsoft Ventures olarak tanıdığımız M12 ve Applied Materials’ın yatırım şirketi Applied Ventures liderlik etti. Yatırım turuna Atlantic Bridge Capital, Alpha Edison ve Miramar Digital Ventures'un katılım gösterdiğini de belirtelim. 

Bu yatırım turuyla birlikte Syntiant'ın toplam aldığı yatırım miktarı 60 milyon dolara ulaştı. Yatırım turunun ardından Applied Ventures yatırım direktörü Michael Stewart ve Atlantic Bridge Capital’den David Lam; Syntiant’ın yönetim kuruluna katıldı.

Girişimin CEO'su Kurt Busch; yatırımın 2020'nin geri kalanında üretim sürecini hızlandırmak  için kullanılacağını söyledi.

Konuşma ve ses tanıma alanında donanım pazarı 

Bu arada konuşma ve ses tanıma donanım pazarının 2025 yılında 26.8 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirtelim. Zira gittikçe yaygınlaşan akıllı ekranlar, Google Asistan ve Amazon echo gibi akıllı asistanlar, telefonlar, kulaklıklar ve laptoplar; donanım açısından ciddi bir talep yaratıyor.

Kelimelerin işlenmesi için alçak güçte çalışan çiplere ihtiyaç duyan bu cihazlar, pazarın büyümesine katkıda bulunuyor. Bazı SoC (system-on-chip) ürünleri ses tanıma işlemlerini yapmak için yardımcı işlemcileri desteklese, genellikle birden çok form faktörünü barındırmakta zorlanıyor. Bu noktada da yeni girişimler ve ürünler devreye giriyor.

Syntiant donanım alanında ne sunuyor? 

Pazarda 3 yıldır faaliyet gösteren Kaliforniya merkezli Syntiant, sürekli açık olan ses uygulamaları için bir donanım sunuyor. Makine öğrenimini yarı iletken tasarım ile birleştiren bu donanım oldukça başarılı 

Şirketin Alexa Ses Hizmeti donanım yazılımına sahip Nöral Karar İşlemcileri, ses tanıma sistemlerini harekete geçiren kelimeyi, komut kelimesini ve olay algılamayı tek bir pakette sunuyor. Üstelik şirketin iddia ettiğine göre, bu işlemlerin hepsi neredeyse “sıfıra yakın” güç tüketimine sahip. 

Syntiant'ın açıklamasına göre, şirketin işlemcileri, rakip mikro denetleyicilerin işlem gücünün 20 katını sağlayarak; cihazları yaklaşık 200 kat daha verimli hale getiriyor. Syntiant’ın yaklaşık 1,4 milimetreye 1,8 milimetre ölçülerindeki NDP100 ve NDP101 işlemcileri yarım milyondan fazla parametreye sahip modelleri çalıştırabiliyor.

Şirketin bundan bir yıl önce 2019'un Ağustos ayında Amazon Alexa donanım sertifikasına kavuştuğunu söyleyelim. İlk prototipini 2018'de OktoberTech konferansında tanıtan girişim, ilk ürününü 2019'da dağıtmaya başladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.