Twitter'da gerçekleşen Bitcoin Hack'inden 3 kişi tutuklandı

17 yaşındaki Graham Clark, 19 yaşındaki Mason Sheppard ve 22 yaşındaki Nima Fazeli tutuklandı.
Twitter'da gerçekleşen Bitcoin Hack'inden 3 kişi tutuklandı

Temmuz ortasında Twitter'da Apple, Uber, Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates'in hesaplarını ele geçiren hackerların, Bitcoin sahiplerini dolandırdığını sizlere aktarmıştık. Dün polisin düzenlediği bir operasyonla 17 yaşındaki Graham Clark ABD'deki insanları dolandırmak başlığı altında 30 farklı suçlama ile tutuklandı.  

Clark'ın suçlamaları arasında; organize dolandırıcılık, yetkisi olmadan elektronik cihazlara veya bilgisayarlara erişme, kişisel bilgilerin 30 ve üstü kişiyi 100 bin dolar üstünde dolandırmak amacıyla kullanılması yer alıyor. Clark ayrıca iletişim dolandırıcılığında 17 farklı suçlama ve kişisel bilgilerin dolandırıcılık amacıyla kullanılması nedeniyle 10 suçlamaya sahip. 

Twitter nasıl hacklendi? 

Twitter'ın şirket içinde sürdürdüğü soruşturmaya göre; Twitter çalışanları telefon kimlik avı saldırısına uğradı. İddiaya göre, hackerlar Twitter çalışanlarından bazılarını aradı ve konuşma esnasında onlara başka bir Twitter çalışanıyla görüştüklerini düşündürttü. 

Hedef alınan Twitter çalışanları, hackerların Twitter'ın kurum içindeki sistemine giriş yapmasına vesile oldu. Böylece hackerlar hesaplara erişebildi. Twitter'ın içeride kullandığı araçlar, hackerların 130 hesabı hedef almasını sağlarken, hackerlar bu hesaplardan 45'inin parolasını yenileyerek hesaplara tamamen erişmeyi ve tweet göndermeyi başardı. 

Hacklenen 130 hesap arasında Tesla CEO'su Elon Musk, ABD'nin bir önceki Başkanı Barack Obama, Microsoft'un eski CEO'su Bill Gates, Amazon'un CEO'su Jeff Bezos ve ABD Başkan Adayı Joe Biden da yer alıyordu. Hackerlar, e-posta adresi ve telefon numarası gibi bilgilerin yanı sıra bazı hesaplarda Direkt Mesajlara da erişti

Hillsborough Eyalet Savcısı Andrew Warren'ın açıklamasına göre Clark bu dolandırıcılık operasyonu ile 100 bin dolardan fazla bitcoin elde etti. Warren açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Bu suçlar, tanınmış kişilerin ve ünlülerin isimleri kullanılarak işlendi, ancak burada birincil kurban değiller. Bu 'Bit-Con'(Bitcoin dolandırıcılığı) Florida da dahil olmak üzere ülkenin dört bir yanındaki sıradan Amerikalılardan para çalmak için tasarlandı.Bu büyük sahtekarlık tam burada arka bahçemizde düzenlendi ve biz bunu sineye çekmeyeceğiz.

Twitter ise Florida'daki kolluk kuvvetlerine hızlı aksiyon aldıkları için teşekkür etti. Twitter Destek hesabından paylaşılan gelişmeler, aynı zamanda Twitter'ın resmi iletişim hesabından da takipçilere duyuruldu. 

Twitter konula ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

Bu soruşturmada kolluk kuvvetlerinin hızlı eylemlerini takdir ediyoruz ve dava ilerledikçe işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Kendi açımızdan, şeffaf olmaya ve düzenli olarak güncel gelişmeleri aktarmaya odaklandık.

Graham Clark'ın suç ortakları 

Bu arada dün gece ilerleyen saatlerde Clark'ın yanı sıra suça dahil olan yeni isimlerin de tutuklandığını belirtelim.

ABD Adalet Bakanlığı, Florida'da ikamet eden 22 yaşındaki bir adamı ve Birleşik Krallık'ta bulunan 19 yaşındaki bir genci Twitter'ı hacklemek ile suçladı. Bakanlığın resmi açıklaması şu şekilde: 

Birleşik Krallık'taki Bognor Regis'te ikamet eden "Chaewon" kod adıyla bilinen 19 yaşındaki Mason Sheppard, elektronik para transferi sahtekarlığı yapmak için komplo kurmak, kara para aklamak için komplo kurmak ve korunan bir bilgisayara kasıtlı olarak erişmek ile suçlandı. 

Orlando, Florida'dan 22 yaşındaki "Rolex" kod adlı Nima Fazeli, korunan bir bilgisayarın kasıtlı erişimine yardım ve yataklık etmek ile suçlandı. 

Adalet Bakanlığı reşit olmadığı için resmi açıklamasında Graham Clark'ın ismini gizledi. Ancak Florida'daki pek çok haber sitesinde Graham Clark'ın kimliği açıklandı. Clark'ın alacağı ceza henüz kesinleşmemiş olsa da Sheppard'ın 45 yıl hapis ile cezalandırılması söz konusu. Fazeli'nin ise 5 yıl hapis ile yargılanacağını belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.