Twitter'da Apple, Uber, Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates'in hesaplarını ele geçiren hackerlar, Bitcoin sahiplerini dolandırdı

Hesaplardan Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesajlar paylaşılırken, mesaja tıklayanların Bitcoinleri ele geçirildi. Atılan mesajların bir çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istendi.
Twitter'da Apple, Uber, Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates'in hesaplarını ele geçiren hackerlar, Bitcoin sahiplerini dolandırdı

Twitter'daki bir güvenlik açığından faydalanan hackerlar, başta Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates olmak üzere pek çok kişi ve kriptopara kurumunun hesabını ele geçirdi. Hesaplardan Bitcoin dağıtımı yaptıklarına dair mesajlar paylaşılırken, mesaja tıklayanların Bitcoinleri ele geçirildi. 

Hesaplardan paylaşılan metinlerde "topluluğa 5000 BTC (45.889.950 dolar) 'yi geri veriyorum" ifadesi kullanıldı. Kullanıcılardan Crypto For Health domainine tıklamalarını isteyen hackerlar, kısa sürede yaklaşık 38 bin dolar toplamayı başardı.

Atılan mesajların bir çoğunda BTC cüzdan adresi paylaşılarak bu hesaba bağış yapılması da istendi. Bir süre sonra toplanılan miktar 59 bin dolara ulaştı. 

Hacklenenler arasında Apple, Uber, Jeff Bezos, Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App, Elon Musk ve CoinDesk yer alıyor. 

Domain'in Whois bilgisine ulaşıldığına dair bilgiler Twitter'da dolaşırken, bazı kullanıcılar da Twitter'ın içinden bir kişinin bu işi yaptığını iddia ediyor. Şu anda tweetlerin çoğu platformdan silinmiş durumda. Ancak henüz Twitter'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. 

Son dönemde aldığı güvenlik önlemleriyle sıkça gündeme gelen Twitter'ın bu ciddi açık karşısında Donald Trump'ın eline koz verdiğini söylemek mümkün. 

Güncelleme: 

Twitter, destek hesabından konuyla ilgilendiğini belirten bir açıklama paylaştı. Platformda paylaşılan tweetlerde 50 bini aşkın hesaptan 8 milyon dolar toplandığı iddia ediliyor. 

Güncelleme: 

Onaylanmış hesap sahiplerinin paylaştığına göre Twitter, onaylanmış hesapların tweet atmasını belli bir süre için askıya aldı. Bunun üzerine twitter açıklama yaparak kullanıcıların bir süre tweet atamayabileceğini veya şifrelerini yenilemelerinin gerekebileceğini belirtti. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.