Yerli uptime ve web performans takip servisi - Statmetric

Statmetric, web geliştiricileri için gerekli bir çok metriği takip eden ve bir problem olduğunda size raporlayan bir SaaS araç olarak karşımıza çıkıyor.
Yerli uptime ve web performans takip servisi - Statmetric

Yavuz Selim Bilgin ve Murat Paksoy'un kurucuları olduğu Parkur Labs tarafından geliştirilen Statmetric, web geliştiricileri için gerekli bir çok metriği takip eden ve bir problem olduğunda size raporlayan bir SaaS araç olarak karşımıza çıkıyor.

Globalde freshworks, uptrends, pingdom gibi örnekleri olan çözümlere yerli bir alternatif olan Statmetric, geçtiğimiz günlerde public beta olarak geliştiricilerin kullanımına açıldı. Radarımıza giren bu girişimi test etmek için hızlıca bir üyelik oluşturup test ettim. Oldukça basit kullanıma sahip temiz bir arayüze sahip olan araç geliştiriciler için güzel bir alternatif.

Belirlediğiniz periyotlarla Uptime kontrolü yapabiliyorsunuz

Statmetric ile şu anda 10 farklı bölgeden uptime kontrolü gerçekleştirebiliyorsunuz ve server yanıt süresininin takibini gerçekleştirebiliyorsunuz. Sizin belirleyeceğiniz en az 1 dakika en fazla 60 dakikalık aralıklarla sitenize bir istek gönderiliyor (Bu isteği advanced kısmından özelleştirebiliyorsunuz.) ve geri dönen yanıtlara göre log tutuluyor. Eğer beklenmedik bir yanıt dönerse veya sunucunuza ulaşılamazsa Statmetric size bir çok kanaldan bildirim gönderebiliyor.

Web sayfanızın PageSpeed puanlarının takibini gerçekleştirebiliyorsunuz

PageSpeed takibi ile sitenizin zaman içinde değişen pagespeed puanlarını takip edebiliyorsunuz. Bu sayede arama motoru optimizasyonu iyileştirmelerinde ve kullanıcı deneyimini iyileştirme girişimlerinde size faydalı bir veri sunulmuş oluyor.

Şu an için aktif olan son özelliğe gelecek olursak o da SSL bitiş süresinin takibi. SSL sertifikalarının takibi ürün yelpazeniz ve domainleriniz genişledikçe zorlaşabiliyor. SSL sertifikalarının süresi sonlandığında kullanıcılarınız beklenmeyen uyarılarla karşılaşıyorlar veya en kötüsü ürününüzü o an için kullanamıyorlar. Statmetric ile SSL sertifikalarınızın bitiş süresini takip edebiliyor, sertifika bitiş süresine yakın sistem üzerinden bildirim alabiliyorsunuz.

Oluşturduğunuz organizasyon içerisinde takım arkadaşlarınızı da davet edebilmenize olanak sağlayan servis ayrıca dashboard paneli barındırıyor. Bu alana bir çok uptime, pagespeed ve ssl takibi yaptığınız metriklerin widgetlarını ekleyebiliyorsunuz. Bu sayede tek ekrandan bir çok veriye erişebiliyorsunuz. Uygulama panelinden de görüldüğü üzere "Port Scanner" ve "Whois Lookup" taramalarının da yakında sistem içerisinde aktif olacağını eklemiş olalım.

Public beta olarak kullanıma açılan Statmetric'in, ücretsiz paketi dışında aylık 9,90 dolardan 49,90 dolara kadar farklılaşan 3 adet ücretli paketi bulunuyor. Eğer siz de yerli uptime monitoring servisi Statmetric'i test etmek isterseniz buradan girişimin web sayfasına erişebilir detayları inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.