İş Bankası, bundan 5 yıl önce sanal POS’larında kabul etmeye başladığı, 1.2 milyar kullanıcısı olan WeChat Pay ile ödeme yöntemini fiziki üye iş yerlerinin kullanımına açtı. Türkiye’de yurt dışı ödeme kabulünde en geniş ödeme ağlarından birine sahip olan İş Bankası, 2019 yılında da Alipay ödeme yöntemini fiziki POS’larına taşımış ve ciddi anlamda ses getirmişti.
Ülkemizin turizm gelirleri açısından büyük potansiyel teşkil eden Çinli turistler, günlük hayatlarının önemli bir parçası olan WeChat sosyal medya uygulaması üzerinden artık ülkemizde de ödeme yapabilecek. İş Bankası bundan 5 yıl önce, gerek online turizm hizmetlerine ödeme altyapısı sunmak, gerekse yerel üreticilerimizin e-ticaret üzerinden Çin pazarına daha kolay satış yapabilmelerini sağlamak ve böylece ülkemizin e-ihracat hacmini artırmak için, Çin’in en yaygın ödeme yöntemi olan WeChat Pay’i sanal POS’larına entegre etmişti.
İş Bankası'nın 500 binden fazla POS cihazı için WeChat Pay entegrasyonu
İş Bankası TenPay Payment Technologies Co. Ltd ile yaptığı anlaşma çerçevesinde WeChat Pay kabulünü fiziki üye iş yerlerine de taşıdı. Böylece İş Bankası, Çin’in en popüler mobil ödeme yöntemlerinden birisi olan WeChat Pay ödeme yöntemini sanal POS uygulamasından sonra fiziki POS cihazlarında ve Maximum İşyerim uygulamasında da kabul etmeye başladı. İş Bankası POS cihazını kullanan 500 binin üzerindeki farklı noktada artık hem TL hem CNY para birimi üzerinden WeChat Pay uygulamasını kullanan turistlerden mobil ödeme kabulü yapılabilir hale geldi.
İş Bankası’nın tüm POS cihazlarında teknik çalışmalarını tamamladığı ve ödeme kabulüne hazır hale getirdiği bu geliştirme sayesinde, ülkemize gelecek Çinli turistler uçak bileti alımından, otel rezervasyonuna ve ülkemizde yapacakları tüm alışverişlerde kendi ödeme alışkanlıklarını ülkemizde de güvenli ve rahat bir şekilde sürdürebilecekler.
İş Bankası ve WeChat Pay arasındaki süregelen işbirliğinin bir üst boyuta taşındığı bu yeni uygulamaya ilişkin açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, ticarette küreselleşme ve sınırların ortadan kalkması ile birlikte tüm işletmelerin daha geniş müşteri kitlelerine hitap etmeleri artık bir zorunluluk halini aldığını söylüyor. Sezen, bu bağlamda, fiziki ve elektronik ticarete bakışta sınır ötesi ödemelere ayrı bir önem atfettiklerini ve her geçen gün elektronik kanallar üzerinden sunulan ödeme çözümlerini zenginleştirdiklerini belirtiyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap