Perakende çözümleri sunmak için insan davranışlarını yorumlayan Advertima, 17,3 milyon dolar yatırım aldı

Paylaşılan bilgilere göre Advertima, A serisi yatırım turunda 17,3 milyon dolarlık bir yatırım aldı.
Perakende çözümleri sunmak için insan davranışlarını yorumlayan Advertima, 17,3 milyon dolar yatırım aldı

Fiziksel dünyadaki insan davranışlarını yorumlayarak akıllı perakende çözümler sunmayı hedefleyen bir girişim olan Advertima, yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 17,3 milyon dolarlık bir yatırım aldı.

Yapay zeka destekli computer vision teknolojisi sunan Advertima, insanların davranışlarından satın alma alışkanlıkları ile ilgili çıkarımlar yapıyor. 2016 yılında Iman Nahvi tarafından İsviçre'de kurulan girişim, yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini de kullanıyor.

Advertima'nın 17,3 milyon dolarlık yatırımı şirketin eski yatırımcılarından da olan gayrimenkul şirketi Fortimo Group liderliğinde gerçekleşti. Şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 26 milyon dolar seviyelerine ulaştı. Şu an için 8 ülkede hizmet veren Advertima, 14 marka ile birlikte çalışıyor. Bu markalar arasında Red Bull, Westside, Volvo, Porsche, Mercedes-Benz ve SPAR gibi oldukça önemli firmaların yer aldığını da ekleyelim. 

Advertima'nın sunduğu teknoloji yaş, cinsiyet, bir ürüne bakarken harcanan zaman, dikkat süresi ve mesafe gibi verilerin takip edilebilmesini sağlıyor. Advertima tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket herhangi bir şekilde yüz tanıma teknolojisini kullanmıyor ve biyometrik veri saklamıyor. 

Güvenlik konusunda oldukça iddialı bir girişim olan Advertima, veriler işlendikten sonra 10 milisaniye içinde tüm görsel bilgileri sildiğini de iddia ediyor. Son olarak şirketin değerlemesi ve yatırım turuna katılan diğer firmalar ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.