Amazon, Reliance Retail'ın yüzde 9,9 hissesini satın almaya hazırlanıyor

Bugün ortaya atılan iddialara göre Amazon, Reliance Retail'in yüzde 9,9 hissesini satın almaya hazırlanıyor.
Amazon, Reliance Retail'ın yüzde 9,9 hissesini satın almaya hazırlanıyor

Hindistan merkezli bir GSM operatörü olan Reliance Jio Platforms'un aldığı yatırımları geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. Hatırlatmak gerekirse Jio Platforms, 12 hafta içinde toplamda 15,7 milyar dolar yatırım toplamayı da başarmıştı.

Bugün ise tıpkı Jio Platforms gibi Hindistanlı milyarder Mukesh Ambani tarafından kurulan bir başka servis olan Reliance Retail ile ilgili bir yatırım haberi ile karşınızdayız. Ortaya atılan iddialara göre Amazon, Reliance Retail'in yüzde 9,9 hissesini satın almaya hazırlanıyor.

2006 yılında Hindistan'da kurulan Reliance Retail, tahmin edebileceğiniz üzere Hindistan'ın en büyük perakende markası konumunda. Her hafta 3,5 milyon müşteriye hizmet veren Reliance Retail, 6 bin 500 farklı noktada toplamda 10 bin fiziksel mağazaya da sahip.

Reliance Retail, geçtiğimiz Mayıs ayında e-ticaret kolu olan JioMart platformunu da kullanıma sundu. Ortaya atılan iddialara göre Amazon, JioMart platformu için Reliance Retail'in yüzde 9,9 hissesini almayı hedefliyor. Reliance Retail'in çatı şirketinin Hindistan'ın en değerli şirketi olan Reliance Industries olduğunu da ekleyelim. Şu an için ne Amazon ne de Reliance Retail tarafından konu ile ilgili bir açıklama da paylaşılmadı.

ABD merkezli şirketlerin Reliance Industries'e olan ilgisi devam ediyor gibi görünüyor. Hatırlatmak gerekirse ABD'nin en büyük şirketlerinden olan Google ve Facebook da Jio Platforms'a geçtiğimiz aylarda yatırım yapmıştı. Konu ile ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.