Albaraka Türk, fintech ürünlerini yeni bir şirkete dönüştürüyor

Albaraka Türk , 10 milyon TL sermaye ile bünyesindeki Fintechler için yeni bir şirket kuruyor.
Albaraka Türk, fintech ürünlerini yeni bir şirkete dönüştürüyor

Albaraka Türk, bünyesindeki finansal teknoloji servislerini ayrı bir iştirak altında toplamaya karar verdi. İçerisinde Alneo ve Insha gibi fintech şirketlerinin yer alacağını tahmin ettiğimiz yapı, bankacılıkta daha önce pek de örneği görülmemiş bir şekilde ayrı bir şirket olarak ilerleyecek. Hem bu ürünlerin kurulum süreci hem de şirketleşerek bağımsız büyüyebilme süreci Albaraka Türk CEO'su Melikşah Utku'nun teknolojiye olan ilgisi dahilinde olduğunu belirtmekte yarar var. 

Şirketin, Albaraka Garaj girişimcilerinin yatırımcısı Albaraka Pörtföy Yönetimi A.Ş bünyesinde yer alan İnovasyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından kurulmasına karar verildi. Şirket, toplam 10 milyon TL sermaye ile kurulacak. Sermayenin yarısı Albaraka Pörtföy Yönetimi A.Ş., diğer yarısı ise Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. tarafından karşılanacak. Albaraka Türk'ün yayınladığı açıklamanın tam metni ise şöyle:

Bankamızın yönetim kurulu tarafından alınan kararlar kapsamında;

1.Finans endüstrisinde yeni iş alanlarının keşfedilmesi, bu iş alanlarının birer fintech'e dönüştürülerek yeni gelir modellerinin geliştirilmesi amacıyla Albaraka Pörtföy Yönetimi A.Ş bünyesinde yer alan İnovasyon Girişim Sermayesi Yatırım Fonu tarafından yeni bir şirketin kurulmasına ve ilgili şirketin toplam 10.000.000 TL (On Milyon Türk Lirası) sermaye ile kurulmasına, söz konusu miktarın tamamının kurucu ortak olarak Albaraka Pörtföy Yönetimi A.Ş. İnovasyon Girişim Sermayesi Fonundan karşılanmasına, ilgili fonun 10.000.000 TL'lik katılma payı ihracının 5.000.000 TL'sinin (Beş Milyon Türk Lirası) Albaraka Pörtföy Yönetimi A.Ş.'nin kurmuş olduğu fonlar tarafından, 5.000.000 TL'sinin (Beş Milyon Türk Lirası) Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş. tarafından karşılanmasına karar verilmiştir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.