WhatsApp, Hindistan'daki düşük gelirli bireylere kredi, sigorta ve emeklilik hizmetleri sunmaya başlıyor

WhatsApp'ın Hindistan yöneticisi Abhijit Bose, bankacılık hizmetlerini kırsal ve düşük gelirli segmentlere genişletmeye yardımcı olmak için önümüzdeki yıl daha fazla banka ile iş birlikleri yapmayı planladıklarını açıkladı.
WhatsApp, Hindistan'daki düşük gelirli bireylere kredi, sigorta ve emeklilik hizmetleri sunmaya başlıyor

WhatsApp, Hindistan'ın kırsal alanlarda bankacılık hizmetlerini genişletecek. WhatsApp'ın Hindistan yöneticisi Abhijit Bose, bankacılık hizmetlerini basitleştirmeye ve özellikle kırsal ve düşük gelirli segmentlere genişletmeye yardımcı olmak için önümüzdeki yıl daha fazla banka ile iş birlikleri yapmayı planladıklarını açıkladı.

Buna göre WhatsApp, düşük gelirli bireylere ve Hindistan'ın kırsal bölgelerindeki kişilere kredi, sigorta ve emeklilik hizmetleri sunmayı; yerel küçük ve orta ölçekli işletmeleri ise Facebook çatısı altında dijitalleştirmeye yardımcı olmayı planlıyor. Hindistan'ı 400 milyon kullanıcıyla en büyük pazarı olarak gören WhatsApp, ICICI Bank, Kotak Mahindra ve HDFC Bank gibi bankalarla birlikte çalışıyor. 

Geçtiğimiz yıl yapılan iş birlikleriyle bu çalışma, bankaların WhatsApp'ın erişiminden faydalanabileceğini şimdiden kanıtladı. ICICI Bank ve Kotak Mahindra, 3 milyondan fazla yeni kullanıcıya ulaştı. WhatsApp, emeklilik ve sigorta gibi finansal hizmetleri kapsayacak şekilde bankacılık ve diğer ortaklarla pilot projeleri de genişletecek. Bose, önümüzdeki 2 ila 3 yıl arasındaki hedeflerinin düşük gelirli bireylere sigorta, mikro kredi ve emekli aylığı gibi konularda yardımcı olmak olduğunu belirtti.

Facebook, 2018'de Hindistan'da WhatsApp Pay'i başlattığında ülkenin dijital ödeme pazarına girme planını netleştirmişti. Ancak şirket o zamandan beri çeşitli regülasyonlarla karşılaşıyor ve bu sebeple WhatsApp Pay'i tüm kullanıcılara sunamıyor. Fakat Facebook, merkez bankası tarafından zorunlu kılınan tüm gerekliliklere uyduğunu ve WhatsApp Pay sunumu için nihai onay alabileceğini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.