Spotify, video podcast özelliğini yayına aldı

Dünyanın en önemli dijital müzik platformlarından biri olan Spotify, video podcast özelliğini yayına aldığını duyurdu. Bu özellikle birlikte Spotify'da podcast dinleyen kullanıcılar aynı zamanda video da izleyebilecek.
Spotify, video podcast özelliğini yayına aldı

Dünyanın en önemli dijital müzik platformlarından biri olan Spotify, video podcast özelliğini yayına aldığını duyurdu. Bu özellikle birlikte Spotify'da podcast dinleyen kullanıcılar aynı zamanda video da izleyebilecek. Ancak bu özelliğin herkese açılmadığını da belirtelim. Hem premium hem de ücretsiz üyelerin kullanımına açılan video podcast özelliğinde Spotify kullanıcıları, sadece seçili yayıncıların video içeriklerini izleyebilecek.

Spotify, YouTube'a rakip oluyor

Spotify bu yeni özelliğiyle YouTube'a rakip oluyor diyebiliriz. Ancak YouTube’da yalnızca ücretli kullanıcılar video içeriklerini arka planda dinleyebiliyor, ücretsiz kullanıcılar ise videoları arka planda oynatamıyor ve podcast dinlerken ya da izlerken cihazında başka bir aktivite gerçekleştiremiyor. Spotify kullanıcıları ise video podcast’leri dinlerken cihazlarında başka işlemler de yapabilecek. Ayrıca Spotify'da videolar ve podcast'ler arasında geçişin de oldukça kolay bir şekilde yapılacağı belirtiliyor.

Spotify’ın hem masaüstü hem mobil uygulamasında kullanılabilecek yeni özellikte video, sesin yerini almayacak ancak sesli podcast'leri destekleyecek. Podcast bölümleri cihazlara indirilebilecek ya da yalnızca ses formatında dinlenebilecek. Özetle podcast'leri videosuz bir şekilde dinleme özelliği her şekilde mevcut olacak, ancak anlaşmaya gidilen bazı yayıncıların podcast'leri video olarak da izlenebilecek.

Book of Basketball 2.0, Fantasy Footballers, The Misfits Podcast, H3 Podcast, The Morning Toast, Higher Learning with Van Lathan & Rachel Lindsay ve The Rooster Teeth Podcast gibi podcast serilerinde şu anda video özelliği destekleniyor. Bu podcast'lerden herhangi birini açtığınızda en üstte videonun da başladığını görebilirsiniz.

Video podcast özelliği şu anda ülkemizde de destekleniyor gibi görünüyor, ancak tüm içerik üreticileri için aktif edilecek mi, edilecekse bunun ne zaman gerçekleşeceği henüz belli değil.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.