KFC, üç boyutlu yazıcı ile tavuk nugget üretecek

Fast food markası KFC, Rusya merkezli üç boyutlu baskı firması 3D Bioprinting Solutions ile bir iş birliği gerçekleştirdiğini açıkladı.
KFC, üç boyutlu yazıcı ile tavuk nugget üretecek

Fast food markası KFC, Rusya merkezli üç boyutlu baskı firması 3D Bioprinting Solutions ile bir iş birliği gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu iş birliğine göre KFC, gerçek ürününe hem tat hem de görünüm olarak benzeyen tavuk nugget üretecek. Şirket bununla, geleneksele kıyasla daha çevre dostu gıda üretimi yöntemleri geliştirmek istediğini belirtti. KFC, hayvan yetiştiriciliği ihtiyacını azalttığı için yaklaşımın daha etik ve çevresel açıdan sağlıklı olduğunu iddia ediyor.

3D Bioprinting Solutions, hayvan hücrelerini ve bitki materyallerini kullanan biyobaskı teknolojileri geliştiriyor ve böylelikle tavuk etinin lezzetini ve dokusunu, gerçek hayvanları sürece dahil etmeden elde edebiliyorlar. KFC ise bu süreçte gerçek tavuk tadını elde edebilmek için ek malzemeler ve karışımda kullanılan baharat kombinasyonlarını temin edecek. 

Önce Rusya'da, sonra globalde

KFC Rusya resmi açıklamasında, laboratuvada hazırlanmış et ürünlerinin geleceğin konsepti olduğunu belirtiyor. Fast food şirketi, üç boyutlu baskı denemeleri sonucunda üretilecek tavuk ürünlerinin, global sorunların çözümüne katkıda bulunacağını umuyor. KFC ve 3D Bioprinting Solutions, geliştirilmekte olan ürünün test aşamalarından sonra, 2020 sonuna doğru piyasaya sürülmesini hedefliyor. Ürün ilk olarak Rusya pazarında sunulacak, globale sunumu ise daha sonra gerçekleşecek.

Şu anda çok yaygın olmasa bile laboratuvarda yapay et üretimi yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Memphis Meats, son yatırım turunda 161 milyon dolar yatırım aldı. Aynı şekilde Impossible Foods ve Beyond Meat gibi birçok girişim bu alanda ciddi yatırımlar almaya devam ediyor. Yerli bir girişim olan Naturansa da tüketici öncesi gıda atıklarının ayrıştırılması yoluyla yetiştirilen, yenilebilir böceklerden yüksek kalitede protein üretiyor. "Alternatif et" sektörü girişimlerine buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.