Elektrikli scooter kiralama girişimi Martı, 25 milyon dolar yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan elektrikli scooter kiralama girişimi Martı, 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
Elektrikli scooter kiralama girişimi Martı, 25 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında elektrikli scooter kiralama girişimi olan Martı'nın 212 ve Wamda Capital'dan yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, 25 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldığını duyurdu.

2018 yılında kurulan ve ilk olarak 2019 yılının Mart ayında kullanıma sunulan Martı, bugüne kadar yerli ve yabancı yatırımcılardan yatırımlar almıştı. 2020 yılı içinde tamamlan tur ie birlikte ise şirket 25 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırımın kimler tarafından yapıldığı ve şirketin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre Martı'nın en büyük hedefleri ülkemizde mobilite sektörünü kalkındırmak, vatandaşlarımıza konforlu ve çevreye duyarlı çözümler sunmak ve yurt dışına örnek olmak. Yaptığı açıklamada önümüzdeki 3 yıla kadar milyarlarca dolar değer yaratmak için var güçleri ile çalıştıklarını da dile getiren Martı, bu noktada girişime destek olan tüm büyükşehirlere de teşekkür etti.

Yapılan açıklama ile birlikte Martı'nın şu an için 1000'e yakın çalışanı olduğu ve 3 milyon kullanıcıya sahip olduğu da paylaşıldı. Martı girişimine yapılan 25 milyon dolarlık yatırım ile ilgili daha fazla bilgiyi ilerleyen süreçte sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.