Insider'a 32 Milyon Dolarlık yatırım doğrulandı

Insider, Riverwood Capital’dan 32 Milyon Dolar ile Seri C yatırım turunu tamamladı. 
Insider'a 32 Milyon Dolarlık yatırım doğrulandı

Türkiye'nin önemli teknoloji girişimlerinden Insider'ın yeni tur yatırımında  Riverwood Capital, Sequoia Capital ve Endeavor Catalyst'den 32 milyon dolar yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Webrazzi CEO'su ve kurucusu Arda Kutsal'ın yazdığı haberde önemli detayları açıklamıştık. Bugün paylaşılan açıklama ile Webrazzi haberi doğrulandı

Sequoia Capital’dan yatırım alan ilk Türk girişimi Insider, Silikon Vadisi tabanlı Riverwood Capital’dan 32 Milyon Dolar ile Seri C yatırım turunu tamamladı. Yapay zeka destekli Çok Kanallı Büyüme Yönetimi Platformu (Multichannel Growth Management Platform) Insider'ın, Seri C yatırım turuna Riverwood Capital liderlik etti. Yatırım turuna katılan isimler arasında Sequoia, Wamda ve Endeavor Catalyst yer aldı. 

Insider’ın bu tur ile beraber bugüne kadarki toplam yatırım miktarının 47 milyon dolara ulaştığını belirtelim. Şirket, bu yatırımı, Insider platformunun yeteneklerini geliştirmek, Ar-Ge ekibini üst düzey mühendisler ile daha da güçlendirmek ve şirketin global satış ve pazarlama departmanlarına yatırım yapmak için kullanacak.

Insider hissedarlarının, hisselerini nakite döndürebilmeleri için 1 milyon dolarlık bütçe 

Insider Kurucu Ortağı ve CEO’su Hande Çilingir, Insider’ın kurulduğu ilk yıllardan itibaren, her 6 ayda bir yapılan değerlendirmeler sonucunda; fark yaratan ekip üyelerine hissedar (share‘owner’) olma imkanı tanıdıklarını belirtti. Bu yatırım kapsamında, Insider hissedarlarına, hisselerini nakite döndürebilmeleri için 1 milyon dolarlık (6.8 milyon TL) bir bütçe ayrıldığını ekledi.

Insider’ın yapay zeka destekli Çok Kanallı Büyüme Yönetim Platformu, pazarlama uzmanlarının dijital kanallarını tek bir platform ile entegre etmesine, kullanıcı verilerinin birleştirilmesine, kullanıcıların gelecek davranışlarını makine öğrenimi destekli bir öneri motoruyla tahmin etmesine ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmasına imkan tanıyor.

15’ten fazla yapay zeka algoritmasına sahip olan platform, bu algoritmalar sayesinde müşteri segmentlerinin dönüşüm sağlama, satın alma ve kaybedilme olasılıklarına yönelik tahminlerde bulunarak; dijital pazarlama uzmanlarının müşteri deneyimlerini iyileştirmelerini sağlıyor.

Insider, sadece dakikalar içerisinde gerçekleşen ve son derece kolay olan entegrasyonu ile pazarlama departmanlarının teknik ekiplere olan bağlılığını ortadan kaldırıyor. Özetle,Insider dijital pazarlama uzmanlarının kullanıcı ediniminden (acquisition), kullanıcı dönüştürmeye (activation), sadık kullanıcı kitlesi yaratmaktan (retention), kar getirisine (revenue) kadar satış döngüsünün her evresindeki pazarlama faaliyetlerine dokunarak; dönüşüm oranı (CR), müşteri edinme maliyeti (CAC), müşteri yaşam boyu değeri (LTV), ortalama sepet tutarı (AOV) gibi önemli büyüme metriklerini yönetmelerini sağlıyor.

Operasyonlarını 24 ülkede sürdüren Insider, yerel ekipleri ile; UNIQLO, Singapore Airlines, Marks & Spencer, Estée Lauder, Virgin, Samsung, Carrefour, Dominos, Toyota, Newsweek, Avon, MediaMarkt, AVIS, Allianz, BBVA, IKEA ve CNN gibi sektör liderlerini içeren 800'den fazla global markanın dijital hedeflerine hızlı ve verimli bir şekilde ulaşmasına destek oluyor.

Insider CEO'su ve kurucu ortağı Hande Çilingir, farklı yatırım şirketlerinden cazip teklifler almalarına rağmen ek yatırım alma konusunda acele etmediklerini belirtti. Çilingir şirketin gelecek planlarını da şu cümlelerle paylaştı: 

Ek yatırım arayışını, ancak çıtayı tamamen yeni bir seviyeye yükseltmeye hazır olduğumuzda doğru bir hamle olarak gördük. İçerideki yeterli sermayeyle dönen yapımız, hedeflerimize ulaşma yolunda her zaman daha yaratıcı olmamızı sağladı.Şu ana kadar Asya Pasifik'teki yüksek potansiyeli olan pazarlardaki payımızı artırmaya odaklandık. Asya Pasifik’te; Samsung, UNIQLO ve Singapore Airlines; Avustralya'da Qantas; Avrupa'da Marks & Spencer, Estee Lauder ve Carrefour gibi sektör öncüleri ile çalışıyoruz. 24 ülkede faaliyet gösteren 550+ kişilik ekibimiz ve 250’yi aşkın mühendis kadromuz ile ABD pazarına girmeye hazırız. ABD pazarında en önemli ayırt edici noktamızın; dijital pazarlama uzmanlarını en çok zorlayan noktalara dokunan yapay zeka destekli çözümlerimiz ve dinamik bakış açımız olacağına inanıyoruz.

Insider, COVID sonrası markaların her zamankinden daha fazla dijitalleşme ihtiyacı hissetmesi ile beraber, online tüketim artışı ve ertelenen satın alma işlemlerinin de yeniden önceliklenmesiyle, şirketin büyüme hızının artarak devam edeceğini öngörüyor.

Bu arada Insider'ın kısa bir süre önce, Çok Kanallı Pazarlama Platformlarına yönelik olan Gartner Magic Quadrant 2020 raporunda yerini aldığını belirtelim. Bunun yanı sıra şirket, %100 kullanıcı değerlendirmelerine dayanan G2Crowd Mobil Pazarlama Yazılımları Tablosu'nda 14 çeyrek boyunca 1. sırada yer alarak liderliğini korumayı başardı .

Riverwood Capital Kurucu Ortak ve Yönetici Ortak Francisco Alvarez-Demalde Insider için şu sözleri söyledi:

Gerçekten iyi olan şirketler kriz zamanlarında daha güçlü şirketler haline geliyor ve Insider kesinlikle bunlardan biri. Pazarlama yazılımı alanında tüm platform sağlayıcıları “çok kanallı” veya “hepsi bir arada” çözümler sunduklarını iddia ediyor. Ancak bu platformların çoğu tam kapsamlı ve çözüm odaklı değiller. Insider, eşsiz kültürü, müşteri samimiyetine olan hassasiyeti ve yakın zamanda Gartner tarafından yayınlanan Magic Quadrant for Multichannel Marketing Hubs 2020 raporundaki konumu ile çok kanallı yeni nesil platformlara farklı bir yaklaşım getirdiğini fazlasıyla kanıtlamış bir şirket.

Insider yönetim kuruluna katılan Riverwood Capital Başkan Yardımcısı Joe De Pinho ise şöyle konuştu: 

Insider’ın yapay zeka destekli teknolojisini geliştiren mühendislik ekibinde olağanüstü bir azim ve yetenek gördük. Insider’ın sektöre öncü olan ürün ve veri ekipleri, her sektör özelinde 2 hafta içinde aktifleşen öngörüsel segmentler ve birleştirilmiş müşteri profilleri oluşturabilen bir teknolojiyi geliştirmeyi başarmış bir ekip.”dedi. Sequoia Capital Baş Yatırımcısı Pieter Kemps, “Insider ekibinden daha ilk günlerden etkilenmiştik, ürünleri pazara çıkarırken benimsedikleri yüksek etkili stratejiler bizi olumlu yönde şaşırtmaya devam etti. Müşteri etkileşimlerinin kalitesi, sıra dışı ürün ve teknoloji ile birleştiğinde; Insider'ın, rakipleri ve tek yönlü çözümler arasında öne çıkmasını ve partnerlerinin sektördeki en etkili markalardan oluşmasını sağladı.

Endeavor'un Kurucu Ortağı ve CEO'su Linda Rottenberg yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 

“Global markalardan sadık partnerler oluşturabilmek için teknoloji tek başına yeterli bir faktör değildir. Insider'ın küresel olarak inşa etmeyi ve ölçeklendirmeyi başardığı kültür ve sıkı sıkıya bağlı ekibi, sıklıkla karşılaştığımız bir başarı değil. Birlikte çalıştıkları markalara gösterdikleri bağlılık ve ilgi düzeyi, Insider ekibini gerçekten benzersiz kılan bir faktör.

Bunlara ek olarak Insider'ın, bu yılın başlarında dünyanın en hızlı büyüyen sıra dışı şirketlerini yöneten Endeavor Girişimcileri arasından bir kez daha Endeavor Outliers Programına seçildiğini belirtmekte fayda var. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.