Çin merkezli elektrikli araç şirketi Xpeng, 500 milyon dolar yatırım aldı

Alibaba'nın eski yöneticisi He Xiaopeng'in kurucu ortaklarından olduğu, Çin'in elektrikli araç şirketi Xpeng, C Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı.
Çin merkezli elektrikli araç şirketi Xpeng, 500 milyon dolar yatırım aldı

Alibaba'nın eski yöneticisi He Xiaopeng'in kurucu ortaklarından olduğu, Çin'in elektrikli araç şirketi Xpeng, C Serisi yatırım turunda 500 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan şirketler Aspex, Coatue, Hillhouse Capital, Sequoia Capital China, Foxconn, Xiaomi, GGV Capital, Morningside Venture Capital, IDG Capital ve Primavera Capital olarak açıklandı.

Şirket, geçtiğimiz kasım ayında da aralarında Xiaomi'nin de bulunduğu bir grup yatırımcıdan 400 milyon dolar yatırım almıştı. 

Çin’in elektrikli araç sektörü, corona virüs pandemisinden fazlasıyla etkilendi. Çin Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre, haziran ayında elektrikli araç satışları yıllık oranda yüzde 33,1 düşüş gösterdi. Fakat yeni açıklanan verilere göre Çin ekonomisi toparlanma işaretleri gösteriyor ve elektrikli araç satışları da bir önceki aya göre artıyor diyebiliriz.

Bu yılın başlarında Çin hükümeti elektrikli otomobil pazarını teşvik etmek amacıyla hazırladığı politikaları açıkladı. Yetkililer, bu yıl sona erecek vergi indirimi politikalarının 2022′ye kadar uzatıldığını söyledi. Ayrıca ülke çapında elektrikli araç şarj altyapısını desteklemek için 2,7 milyar yuan, yani yaklaşık 386 milyon dolar yatırım yapıldı. Çin’in elektrikli otomobil pazarına yönelik uygun politikaları onlarca yerli markanın ortaya çıkmasına yardımcı oldu ve bu alandaki rekabet artmaya başladı.

Bu ay, Xpeng Motors, Tesla Model 3′e rakip olarak görülen yeni P7 sedanının teslimatına başladı. Tesla ise ocak ayında Şangay fabrikasında üretilen Model 3 arabalarını Çin’deki müşterilere sunmaya başladı. Salgından en çok etkilenen elektrikli araç şirketlerinden biri ise Xpeng'in en önemli rakiplerinden biri olan Byton oldu. Byton, altı ay boyunca ticari operasyonlarını askıya aldığını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.