Sosyal medya paylaşımları için görsel tasarım platformu: Projector

Sadece web üzerinden kullanılabilen Projector, istediğiniz sosyal medya boyutlarında tasarım yapabilmenize olanak sağlıyor.
Sosyal medya paylaşımları için görsel tasarım platformu: Projector

Sosyal medya için paylaşım yapmak, kimi zaman keyif için gerçekleştirdiğimiz bir eylem olsa da birçokları için artık bir iş haline geldi. Ancak bu sosyal medya paylaşımlarını hazırlamak için ciddi anlamda efor sarf etmek gerekebiliyor. Tasarım araçları bu denli hayatımıza girmeden önce zaman konusunda sıkıntılar yaşatan tasarım işi, bu araçların günden güne gelişmesiyle daha kolay ve herkes için yapılabilir hale geliyor. Bu tasarım araçlarından biri de Projector.

Her sosyal medya paylaşımına uygun boyutlar

Sadece web üzerinden kullanılabilen Projector, istediğiniz sosyal medya boyutlarında tasarım yapabilmenize olanak sağlıyor. Platformu kullanmak için üye olmanız gerekiyor. Bu üyeliği e-posta adresinizle gerçeleştirebileceğiniz gibi Google hesabınızı kullanarak da tamamlayabiliyorsunuz. Üye olduktan sonra ilk olarak karşınıza örnek şablonlar çıkıyor. Dilerseniz bu şablonları baz alarak tasarımlar da yapabiliyorsunuz, ancak "benim tasarımım özgün olsun" diyorsanız dilediğiniz sosyal medya paylaşım boyutunu seçip ona göre bir içerik de hazırlayabiliyorsunuz.

Stok görseller için Unsplash ile iş birliği

Projector'a bilgisayarınızdaki dosyaları yükleyebiliyor veya stok görseller için Unsplash'i kullanan platformun kendi bünyesinde bulunan görselleri tercih edebiliyorsunuz. Fotoğrafların yanı sıra Projector'da, onlarca videoyu, GIF'i ve hatta sticker'ı bulmak bile mümkün.

Tasarımınızı kişiselleştirdikten sonra üzerinde farklı boyutlarda ve yazı tiplerinde metinler ekleyebiliyor, şekilleri metinler için arka plan olarak kullanabiliyor ve yazı tiplerinin etrafını belirginleştirebiliyorsunuz. Tasarımınız tamamlandıktan sonra da dışa aktarıp cihazınıza kaydedebiliyorsunuz.

Kısacası Projector, para vererek kullandığımız birçok tasarım aracının yapabileceği her şeyi ücretsiz olarak sunuyor. Platformun belki de tek kötü yanı sadece İngilizce olarak kullanılabiliyor olması. Ancak basit tasarımlar hazırlamak ve çok vakit kaybetmek istemeyenler için Projector fazlasıyla yeterli olacaktır.

Platformu buradan deneyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.