İletişim kanalı olarak chatbot'lar tercih edilmekle birlikte kullanım ve güven için farklı beklentiler söz konusu

Birçok sektörde kullanılan chatbot'lar, sigorta şirketleri tarafından da tercih edilmekte. Hızlı dönüş için tercih edilen chatbot'lar, müşteriler için de önemli olmakla birlikte kullanımda farklı beklentiler öne çıkmakta.
İletişim kanalı olarak chatbot'lar tercih edilmekle birlikte kullanım ve güven için farklı beklentiler söz konusu

Herhangi bir problemle karşılaşıldığında beklemeden çözüme ulaşmanın her müşteri tarafından tercih edildiği açık. Rutin işlemlerin hızlı halledilmesi, karşılaşılan sorunlara müşteri temsilcisi olmadan yanıt alınabilmesi ve şikayet, arıza bildirimi gibi zaten müşteride sıkıntı yaratan durumların minimum eforla tamamlanması memnuniyeti ve müşteri sadakatini de etkileyen konulardan. 

Son dönemlerde bu soruna çözüm bulmak için farklı çözümler geliştirilmeye devam edilmekte. Online işlem merkezi uygulamaları, IVR'lar ve chatbot'lar birçok sektörde müşterilerin yönlendirildiği kanalların başında geliyor. Özellikle internet okur yazarlığı yüksek olan kitle için tasarlanmış chatbot'ların bankacılık, perakende, telekomünikasyon gibi sektörlerde bu kanalı tercihe daha çok yönlendirilmesi bekleniyor. Sigorta da chatbot ve diğer alternatif kanallardan müşteri iletişimi yapan ve son dönemde daha çok konuşulan sektörlerden biri. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.