Güvenlik açığı ile dünya çapında ses getiren Twitter’ın piyasa değeri düştü

Twitter'ın hisseleri borsa kapanışının ardından yüzde 4 düşüş gösterdi.
Güvenlik açığı ile dünya çapında ses getiren Twitter’ın piyasa değeri düştü

Birkaç saat önce hackerların, Twitter'da başta Jeff Bezos, Elon Musk ve Bill Gates olmak üzere pek çok kişi ve kriptopara kurumunun hesabını ele geçirdiğini sizlere aktarmıştık. Hackerlar Bitcoin dolandırıcılığı yapmak için ünlü kişilerin hesaplarından faydalanmıştı. Bu yaşanan durumun hala devam ettiğini ve atılan tweetlerin bir kısmı platformdan hızlıca kaldırıldığını belirtelim

Twitter, bu güvenlik ihlaline müdahale etmeye çalışırken, şirketin hisselerinde düşüş görülmeye başlandı. Twitter'ın hisseleri borsa kapanışının ardından yüzde 4 düşüş gösterdi. Ele geçirilen hesaplar arasında  Apple ve Uber gibi şirketlerin yanı sıra Barack Obama,Bill Gates, Elon Musk, Jeff Bezos, Kanye West, Joe Biden, Warren Buffet ve Jeff Bezos gibi isimler yer alıyor. 

Hackerlar,  Bitcoin ekosisteminden Gemini, Binance, KuCoin, Coinbase, Litecoin'den Charlie Lee, Tron'dan Justin Sun, Bitcoin, Bitfinex, Ripple, Cash App ve CoinDesk'in hesaplarını da hackledi. 

Bir Twitter sözcüsü yaptığı açıklamada konuyu araştırdıklarını belirtirken, hackerlar 100 bin dolar toplamayı başardı. Yine de platfromda paylaşılan tweetlerde 50 bini aşkın hesaptan 8 milyon dolar toplandığı da iddia ediliyor. Twitter'ın resmi hesabından paylaştığı tweet ile konuyla ilgilendiğini açıkladığını da ekleyelim.

Donald Trump ile yaşanan sürtüşmenin ardından, ABD seçimleri yaklaşırken güvenlik konusunda sıkı önlemler alan Twitter'ın bu duruma düşmesi şaşırtıcı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.