Robinhood, 320 milyon dolar ek yatırım alarak F serisi yatırım turunu 600 milyon dolar ile tamamladı

Bugün yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Robinhood, ek 320 milyon daha yatırım alarak son yatırım turunu 600 milyon dolara çıkardığını duyurdu.
Robinhood, 320 milyon dolar ek yatırım alarak F serisi yatırım turunu 600 milyon dolar ile tamamladı

Borsada sıfır komisyonla işlem yapmayı sağlayan bir uygulama olarak hayatımıza giren Robinhood'un 323 milyon dolar yatırım aldığını ve değerlemesin 7,6 milyar dolara çıkardığını geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, ek 320 milyon daha yatırım alarak son yatırım turunu 600 milyon dolara çıkardığını duyurdu.

Hatırlatmak gerekirse Robinhood, geçtiğimiz Mayıs ayında 280 milyon dolar yatırım aldığını ve değerlemesinin 8,3 milyar dolara ulaştığını duyurmuştu. Söz konusu yatırıma ek olarak gelen 320 milyon dolarlık yatırım ile birlikte şirket F serisi yatırım turunu 600 milyon dolar ile tamamladı.

Alınan 600 milyon dolarlık yatırım ile birlikte ise Robinhood'un değerlemesi 8,6 milyar dolara seviyelerine ulaştı. 320 milyon dolarlık ekstra yatırım ise TSG Consumer Partners, IVP ve şirketin diğer yatırımcılarından geldi. Alınan 320 milyon dolarlık ek yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 1,5 milyar dolar seviyelerine kadar ulaştı. 

Robinhood tarafından paylaşılan bilgilere göre Corona virüs salgınının şirketi etkilemediğini ve 2020 yılının Robinhood için oldukça iyi geçtiğini de ekleyelim. 2013 yılında Baiju Bhatt ve Vlad Tenev tarafından San Francisco'da kurulan Robinhood'un şu an için 10 milyonu aşkın kullanıcı bulunuyor.

Robinhood geçtiğimiz yıllarda bir halka arz süreci başlatmıştı fakat şu noktada şirketin halka arz gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.