Otonom drone girişimi Skydio, 100 milyon dolar yatırım aldı

Drone üretcisi Skydio, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırım Next47 liderliğinde gerçekleşti.
Otonom drone girişimi Skydio, 100 milyon dolar yatırım aldı

Google Project Wing'i kuran ekibin girişimi olarak karşımıza çıkan Skydio'dan ilk olarak 2015 yılında sizlere bahsetmiştik. Sonrasında ise nereye gittiğinizi takip edebilen Skydio R1 drone modeli ile dikkatleri çeken girişim, önemli bir yatırım aldığını duyurdu.

Paylaşılan bilgilere göre Skydio, C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım aldı. Söz konusu yatırım Next47 liderliğinde gerçekleşti. Next47'nin haricinde Levitate Capital, NTT DOCOMO Ventures, a16z, IVP ve Playground'ın da 100 milyon dolarlık yatırım turuna katıldıklarını ekleyelim. 

Skydio tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ürün geliştirme süreçlerini hızlandırmak, için kullanılacak. Skydio'nun bugün ticari uçuşlar için tasarlanan X2 drone ailesini tanıttığını da ekleyelim.

2014 yılında Abraham Bachrach, Adam Bry ve Matt Donahoe tarafından San Francisco'da kurulan Skydio, en son 2018 yılında IVP ve Playground liderliğinde 42 milyon dolarlık bir yatırım almıştı. Alınan 100 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı ise 170 milyon dolara ulaştı.

Skydio'yu rakiplerinden ayıran en önemli nokta ise kesinlikle otonom sürüş teknolojisi. Droneları için yapay zeka destekli bir teknoloji geliştiren Skydio, ürettiği drone modellerinin otonom bir şekilde uçmasını sağlıyor. Bugün tanıtılan Skydio X2 modelinin 2020 yılının 4. çeyreğinde satışa sunulması bekleniyor. 35 dakikalık uçuş sunan bir pile ve yaklaşık 10 km'lik bir menzile sahip olan Skydio X2, 360 derecelik superzoom kamera ve termal kameraya da sahip olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.