Uzaktan sağlık uygulamalarına artan yatırımlar özellikle zihinsel sağlık girişimlerini olumlu etkileyebilir

Salgın ile birçok sektörün sekteye uğraması rutin sağlık kontrollerini de etkiledi. Bu sayede uzaktan sağlık uygulamalarının yavaş ilerleyen seyri de artışa geçti.
Uzaktan sağlık uygulamalarına artan yatırımlar özellikle zihinsel sağlık girişimlerini olumlu etkileyebilir

Dijital sağlık uygulamalarının yatırımı, diğer birçok sektörün aksine salgın döneminde arttı. Senenin ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre neredeyse iki katına çıkan yatırım adediyle dijital sağlık uygulamalarının salgınla öne çıkan problemlere çözüm sunması bekleniyor. Bugüne kadar belki teknoloji alanındaki girişimlerde geri planda kalan sağlık girişimleri, yatırımcıların salgın öncesinde daha belki de riskli gördüğü alan olmaktan çıkmaya başlıyor gibi görünüyor. 

Salgın döneminde rutin kontrollerin aksaması, muayenehanelerin hasta kabulüne ara vermesi, zorunlu durumlarda bile hastanelere gitmekten çekinme gibi endişeler dijital sağlık uygulamalarının artışına yardımcı oldu. Her medikal uygulama için olmasa da bazı konularda uzaktan konsültasyon alabilmek hastalar için de tercih edileceğe benziyor. Mayıs ayında yaptığımız araştırmaya göre de görüşülen kişilerin yarısı uzaktan sağlık uygulamalarına sıcak bakıyor. Henüz çok yaygınlaşmamış olsa da zihinsel sağlık konusunda çalışan uygulamalarda Ocak ayına göre görülen %29'luk artış dijital sağlıkta bu uygulamaların daha öne çıkabileceğini düşündürtüyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.