Tutumlu Anne'den yeni iş modeli: TutumluDükkan

Yeni bir haber ile karşımıza çıkan Tutumlu Anne, yeni iş modeli olan TutumluDükkan'ı hayata geçirdiğini duyurdu.
Tutumlu Anne'den yeni iş modeli: TutumluDükkan

İkinci el pazar yeri Tutumlu Anne'nin 3,6 milyon dolar değerleme ile yatırım aldığını geçtiğimiz yılın Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir haber ile karşımıza çıkan Tutumlu Anne, yeni iş modeli olan TutumluDükkan'ı hayata geçirdiğini duyurdu.

Altı yıldır anneleri 2. el anne ve çocuk ürünlerini almak ve satmak üzere buluşturan ve aylık 1 milyon ziyaretçisi olan TutumluAnne, kullanıcı talepleri ve pandemi sonrasında değişen alışveriş alışkanlarından yola çıkarak TutumluDükkan'ı açtı.

Tutumlu Anne, TutumluDükkan ile hem satıcı hem alıcı tarafında kusursuz bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor. Mevcut iş modeli olan TutumluAnne ile aynı platform içinde hizmet verecek olan TutumluDükkan ile daha derinleşmiş bir pazar yerine dönüşerek farklı tip ve beklentide kullanıcılara hitap edilecek. 

TutumluDükkan’da kullanıcı mobil uygulama ya da web sitesi üzerinden "Dolapta Yer Açma Torbası" talep ediyor ve torba ücretsiz olarak belirttikleri adrese gönderiliyor. Kullanıcıların yapacakları tek şey ise evlerinden çıkmadan artık kullanmadıkları markalı ve iyi durumdaki kadın ve çocuk eşyalarını bu torbaya koymak ve gelen kuryeye vermek.

Ürünler tüm Türkiye’den ücretsiz olarak TutumluDükkan deposuna ulaştırılıyor. Ürünlerin ayıklanması, bakımı, steril edilmesi, fotoğraflanması, listelenmesi, depolanması, satışı ve kargolanması gibi tüm işlemleri TutumluDükkan yapıyor. Bu şekilde satıcılar evlerinden çıkmadan ve zahmetsizce artık kullanmadıkları kadın ve çocuk ürünlerini paraya ya da bağışa dönüştürebiliyor. Alıcılar ise ön elemeden geçmiş, steril edilmiş, özenle paketlenmiş, farklı satıcıların ürünlerini tek bir paket olarak alabiliyor.

Markalı ve iyi durumda olan kadın ürünlerini de kapsayacak şekilde tasarlanan TutumluDükkan’da yürütülecek operasyonun arkasında oldukça kapsamlı bir teknolojik altyapı da var. Bu altyapı sayesinde marka, renk, kategori gibi birçok değişkenin yer aldığı akıllı algoritma ile ürünlerin fiyatlandırılıyor. Üstelik bu algoritma, TutumluAnne’nin 6 sene içerisinde satışa sunduğu milyonlarca ürünün geçmiş verilerini kullanarak daha doğru sonuç vermeyi de hedefliyor.

Hayata geçirdikleri bu yeni iş modeli hakkında açıklama yapan TutumluAnne CEO’su Özden Pusat, kullanıcı geribildirim analizlerinde 10 kadından 8’nin ürünleri listeleme saklama vb süreçlerle uğraşmak istemediğini ve dolapları ve evlerini hemen hafifletmek istediğini gördüklerini belirtti.

Yaşadığımız pandemi süreci ile birlikte evden çıkmadan ve kargoya gitmeden artık kullanmadıkları ürünleri satmak ya da bağış yapmak isteklerinin öne çıktığını da belirten Pusat, alıcı tarafında ise ürünlerin sterilize edilmesinin önem kazandığını, 2.el ürün alırken sürpriz yaşamamak, özenli paket, farklı satıcıların ürünlerini tek pakette ve hızlı kargo ile almanın kullanıcıların en çok talep ettikleri konular olarak ortaya çıktığını da paylaştı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.