Koç Topluluğu Şirketleri'nden Zer'in dijital satın alma çözümü: Promena

Promena, e-satın alma yönetimi, tedarikçi ilişkileri yönetimi, e-ihale yönetimi ve harcama analizi modülleri ile hizmet veriyor.
Koç Topluluğu Şirketleri'nden Zer'in dijital satın alma çözümü: Promena

2001 yılında Koç Holding ve The Carlyle Group ortaklığıyla kurulan ve 2013 yılından itibaren Zer bünyesinde faaliyetine devam eden Promena, e-satın alma yönetimi, tedarikçi ilişkileri yönetimi, e-ihale yönetimi ve harcama analizi modülleri ile hizmet veriyor. Promena, şirketlere satın alma süreçlerinde verimlilik, etkin kontrol, maliyet, zaman ve iş gücü tasarrufu sağlamayı hedefliyor.

100'den fazla kurumsal müşteri, 20 binden fazla tedarikçi

Pandemi sürecinde tedarik zincirinin etkilenmesi ile satın alma süreçlerinin önemi arttı. Geleneksel satın alma yöntemlerinin kullanılamadığı, tedarikçiler ile yüz yüze görüşme, pazarlık yapma ve belge toplama gibi işlemlerin mümkün olmadığı bu süreçte şirketler güvenilir tedarikçilere ulaşmak için dijital satın alma platformlarına başvurdu. 2020 yılının ilk yarısında Promena farklı sektörlerde faaliyet gösteren 100’den fazla kurumsal müşterisini 20 binin üzerinde tedarikçi ile buluşturarak toplam 10 milyar TL’ye yaklaşan işlem hacmini platform üzerinden gerçekleştirdi.

Pandemi döneminde yüzde 40 artış

Pandemi sürecinde Promena’yı kullanarak satın alma süreçlerinde fark yaratmak isteyen yeni müşterilerin taleplerinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40'a yakın artış görüldü. Promena’nın mevcut müşterileri ise salgının ilerleyişine bağlı olarak farklı senaryolara göre daha sıkı bir biçimde portföylerini ve stratejilerini gözden geçirmeye başlayarak teklif toplama ve ihale modüllerini daha fazla kullanmaya başladı.

Bu dönemde riskli durumlar için stok tutma amaçlı yapılan ek alımlar ve mevcutta devam etmesi gereken işlerin yanı sıra kriz yönetimi kapsamında da gündeme alınan, rutinde olmayan alımlar da Promena’dan yönetilen işlem sayısını artırdı. Promena’nın mevcut müşterileri, teklif toplama ve ihale modüllerini geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 30 daha fazla kullandı. Tedarikçilerinden bilgi ve belge toplamak isteyen ya da bu döneme ait risk değerlendirmesi ve performans ölçümleri yapmak isteyen satın alma profesyonelleri ise odağını tedarikçi yönetimi modülüne kaydırdı.

Promena, "50 Procurement Providers to Watch" listesinde

Promena'nın dünyanın farklı ülkelerinden birçok satın alma profesyonelinin üye olduğu, global trendlerle ilgili bilgiler sunan satın alma ağı Spend Matters’ın her yıl dünya çapında takip edilmeye değer gördüğü şirketleri sıraladığı “50 Procurement Providers to Watch” listesinde yer aldığını da hatırlatalım. Promena daha önce de Spend Matters’ın 2020 Solution Map raporunda Müşteri Liderleri kategorisinde ve kullanıcı görüşlerine göre yazılımları değerlendiren Capterra listesinde 2018 yılında en beğenilen ilk üç e-ihale platformu arasında yer almıştı.

Müşterilerin yarısı yurt dışından

Promena’nın Zer’in dijital alandaki lokomotifi olduğunu belirterek konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Zer A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Apak, Promena kullanıcısı olmak için gelen talep sayısında hem yerel hem küresel anlamda artış gördüklerini; fiyat güncelleme, yeni sözleşme yaratma ve onay gibi iç süreçlerini dijitalleştirdikleri için uzaktan çalışma döneminde içeride aksama yaşamadıklarını ve dışarıya tam hizmet verebildiklerini söylüyor. 

Apak, şu an Promena’ya yeni gelen potansiyel, aday müşterilerin yaklaşık yarısının yurt dışından olduğunun da altını çiziyor.

Promena'ya buradan göz atabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.