WhatsApp Business, QR kod entegrasyonunu ve katalog paylaşımı özelliğini yayına aldı

Şu anda 50 milyondan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp Business, her geçen gün yeni kullanıcılar eklemeye devam ediyor. WhatsApp Business'ın en etkin olduğu ülkeler ise Brezilya ve Hindistan.
WhatsApp Business, QR kod entegrasyonunu ve katalog paylaşımı özelliğini yayına aldı

WhatsApp'ın 2017 Eylül'de tanıttığı, ülkemizde ilk olarak 2018 Ocak ayında Android kullanıcıları için aktif edilen, sonrasında ise iOS kullanıcılarına açılan WhatsApp Business, şimdi de QR kod entegrasyonunu ve katalog paylaşımı özelliğini yayına aldı.

Şu anda 50 milyondan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp Business, her geçen gün yeni kullanıcılar eklemeye devam ediyor. WhatsApp Business'ın en etkin olduğu ülkeler ise Brezilya ve Hindistan. Platformun 50 milyon kullanıcısının 15 milyonu Hindistan'da, 5 milyonu ise Brezilya'da yer alıyor. WhatsApp uygulamasının ise dünya genelinde 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunuyor.

Platformun iki yeni özelliğine göz attığımızda QR kod oluşturmanın bir hayli kolay olduğunu görüyoruz. İşletme sahibi üç noktalı WhatsApp menüsünden "Business Tools" seçeneğine tıklıyor ve hemen akabinde ise açılan pencerede "Short link" sekmesini seçiyor. "View QR kod" dediğinde ise halihazırda yaratılmış QR kodu görebiliyor. Kullanıcı bu QR kodu, dilerse fiziksel mağazasının kapısına, eve teslimat ürünlerde paketlerin üzerine veya fişlere yerleştirebiliyor. "Share code" kısmından ise bu kodu dilediği kişilerle paylaşabiliyor. 

Katalog paylaşma özelliği de yine benzer şekilde ilerliyor. WhatsApp Business kullanıcısı olan işletme kataloğunu WhatsApp üzerinden müşterisiyle yine bir link oluşturarak paylaşabiliyor. WhatsApp Business'ın tüm bu özellikleri şu anda ücretsiz olarak sunuluyor. Ancak teknoloji devinin bu ürünlerden ekstra para kazanmak için ne gibi hamlelerde bulunacağı merak konusu.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen Finans Sektöründe WhatsApp’ın Yeri adlı Fintech Talks oturumumuzda, WhatsApp Business'ı ülkemizden de örneklerle detaylı bir şekilde sizlere aktardığımızı hatırlatalım. Bu linkte hem konuşmaların bir özetini hem de oturumumuzun videosunu bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.