Mobil oyunlar 2020 yılının ikinci çeyreğinde 1,4 milyar indirilmeye ulaştı

App Annie'nin paylaştığı bir rapora göre mobil oyunlar yeni bir rekor kırarak 2020 yılının ikinci çeyreğinde 14 milyar indirilmeye ulaştı.
Mobil oyunlar 2020 yılının ikinci çeyreğinde 1,4 milyar indirilmeye ulaştı

Mobil oyunlar her geçen büyümeye ve rekorlar kırmaya devam ediyor. Uygulama analiz firması App Annie'nin paylaştığı bir rapora göre mobil oyunlar yeni bir rekor kırarak 2020 yılının ikinci çeyreğinde 14 milyar indirilmeye ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre akıllı telefon kullanıcıları 2020 yılının ikinci çeyreğinde 35 milyar yeni uygulama indirdi ve toplamda 27 milyar dolar harcadı. 27 milyar doların 19 milyar dolarlık kısmı ise sadece oyunlar için harcandı.

Tabii ki bu büyük artışın ana nedeninin Corona virüs salgını nedeniyle insanların büyük oranda evde vakit geçirmeleri olduğunu da ekleyelim. App Annie'nin paylaştığı bilgilere göre aylık olarak mobil uygulamalara ayrılan süre 2020'nin ikinci çeyreğinde bir önceki yıla oranla yüzde 40 oranında artmış ve aylık 200 milyar saate ulaşmış durumda.

Mobil uygulama kullanımı tüm ülkelerde artış gösterdi. Paylaşılan bilgilere göre kullanım oranlarındaki artış yüzde 15 ile 35 arasında seyrediyor. Android ekosisteminin uygulama mağazası olan Google Play'in indirilmeleri bir önceki yıla kıyasla yüzde 10 oranında artarak 2020 yılının ikinci çeyreğinde 25 milyar indirilmeye ulaştı.

App Store' baktığımızda ise 2019 yılının aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 20 oranında bir artış göze çarpıyor. 2020 yılının ikinci çeyreğinde App Store'da toplamda 10 milyar uygulama indirildi. Oyun haricinde indirilen uygulamalara baktığımızda Google Play'de bu oranın yüzde 55, App Store'da ise yüzde 70 olduğunu görüyoruz. Kısacası Android platformundaki kullanıcılar daha çok oyun indirmiş.

Uygulama kategorilerine baktığımızda Google Play'de en popüler uygulamaların oyunlar, araçlar ve eğlence uygulamaları olduğunu görüyoruz. App Store'daki popüler kategoriler ise sırasıyla oyunlar, fotoğraf, video ve eğlence uygulamaları. Paylaşılan bilgilere göre ortalama bir kullanıcı bir gün içinde 4 saat 20 dakikasını akıllı telefonu ile geçiriyor.

2020 yılının ikinci çeyreğinin ilk haftası rekor bir indirme oranı ile başladı. Yılın ikinci çeyreğinin ilk haftasında 1,2 milyar oyun indirildi. Çeyreğin geri kalan kısmında ise haftalık ortalama 1 milyar indirilme seviyelerinde devam etti. Bir önceki yıl ile kıyaslandığında haftalık indirilme oranının yüzde 20 arttığını da belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.