Apple, iOS 14 ie birlikte Apple Pay'e QR kod ile ödeme özelliği getirecek

Apple'ın iOS 14 ile birlikte Apple Pay için yeni özellikler ekleyeceği ortaya çıktı. Görünen o ki bundan sonra Apple Pay aracılığıyla QR kodlarla ödeme yapılması sağlanacak.
Apple, iOS 14 ie birlikte Apple Pay'e QR kod ile ödeme özelliği getirecek

Apple haberlerin odaklı bir internet sizesi 9to5mac.com'da yer alan habere göre, Apple QR kod ödeme desteğine iOS 14 ile birlikte kavuşacak. Henüz bugün geliştiriciler için yayınlanan iOS 14'ün geliştirici betasının ikinci versiyonunda dikkat çeken değişiklikler göze çarptı. Kaynak kodlarını inceleyen haber sitesi, Apple'ın QR kod ile ödeme yapılmasın sağlayacak özelliği ortaya çıkardı.

iOS 14 beta 2'nin kodlarında yer alan gizli özellik henüz kullanımda değil. Kısacası kodlara eklenmiş ama özellik aktive edilmemiş durumda. Apple Pay sunacağı ödeme deneyiminde de iyi bir deneyim sunmaya çalışıyor ve sistemin entegre çalışmasını sağlayacak. Apple Pay'in pek çok kullanım alanı olacağına şimdiden eminiz ve bu durum perakende yani fiziksel mağazacılık için önemli bir gelişme. Covid-19 sonrasında ödeme kısmının olabildiğince temassız gerçekleşecek olması hem müşterilerin hem de işyerlerinin beklentileri arasında yer alıyor.

Apple elbette getirdiği özelliği, cihaz ile entegre etmiş olacak. iPhone'unuzda tanımlı Apple Pay hesabınız üzerinden direkt QR kodu okutarak ödeme işlemlerini tamamlamak mümkün olacak. Örneğin Apple mağazasına girdiniz ve bir ürün satın aldınız, mağazadaki görevli sizin alışverişiniz için bir QR kod oluşturacak ve yapmanız gereken tek şey, cihazınızın kamerasını açıp QR kodu okutmak olacak. Kısacası iPhone'unuzun kamerası, QR kodun bir Apple Pay için oluşturulmuş QR ödeme kodu olduğunu bilecek ve sizi direkt olarak cüzdan uygulamanıza götürüp işlemi onaylattıracak.

Apple'ın bu özelliği geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği WWDC 2020'de tanıtmaması şaşkınlıkla karşılaşırken, Apple Pay aracılığıyla ne zaman QR kodlu ödeme yapabileceğimiz ise bilinmezliğini koruyor. Ancak iOS 14'ün gelecek aylarda piyasaya çıkmasıyla birlikte bu konuda daha çok fikrimizin olacağı bir gerçek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.