İngiltere merkezli Micro Focus, yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs'i satın alıyor

İngiltere merkezli kurumsal yazılım devi Micro Focus, yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs'i satın alıyor.
İngiltere merkezli Micro Focus, yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs'i satın alıyor

İngiltere merkezli kurumsal yazılım devi Micro Focus, yerli siber güvenlik girişimi ATAR Labs'i satın alıyor. Satın almayla ilgili detayların henüz herhangi bir detayın paylaşılmadı, ancak Atar Labs kurucu ortağı Burak Dayıoğlu'nun konuyla ilgili bir tweet attı:

2017 yılında Diffusion Capital Partners'tan 2,5 milyon euro çekirdek yatırım alan Atar Labs, bu yatırımla dünyaya açılmayı planladığını belirtmişti. Atar Labs, ATAR siber güvenlik robotu ile siber saldırıların hızına ve hacmine yetişemeyen kurumlara destek oluyor. ATAR savunma robotu, ona öğretilen saldırı reflekslerini otomatik olarak işletiyor. Böylelikle ATAR bir güvenlik operasyon merkezi içerisinde sık tekrarlanan işlemleri bir insana uzmana gerek kalmadan işletebiliyor.

Toplam alarm işleme yükünün yüzde 30 ila 40’lık bölümü otomatik olarak karşılanıyor ve ATAR’ın sağladığı vaka inceleme ve yanıtlama imkanları operasyon merkezi uzmanlarının 15-20 kat daha hızlı analiz ve çözümleme yapmasına imkan sağlıyor.

ATAR Labs’ın güvenlik çözümü, tekrarlanan etkinliklerin otomatik hale getirilmesini, güvenlik analizi verimliliğinin artmasını ve SLA, iş yükü ve yatırımın geri dönüşü analizi dahil olmak üzere kapsamlı Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC) analizi sağlayan temel yetenekleri beraberinde getiriyor. Bu satın almayla birlikte Güvenlik Yönetimi, Otomasyonu ve Müdahalesini (SOAR) mevcut ArcSight tehdit tespit yetenekleriyle bir araya getiren Micro Focus, müşterilerine tepki ve müdahale etkinliklerini otomatikleştiren, tehditlere maruz kalma süresini azaltan ve SecOps ekiplerinin verimliliğini artıran entegre seçenekler sunacak.

Satın almayla birlikte Micro Focus, küresel ayak izinin bir parçası olarak Türkiye’deki araştırma ve geliştirme laboratuvarının faaliyetlerini devam ettireceğini açıkladı.

Satın alma sürecinde Atar Labs'ın finansal danışmanlığını ise Core Finance yürüttü.

Atar Labs CEO’su Burak Dayıoğlu satın almayla ilgili olarak şunları söyledi:

Kendini teknoloji üretmeye adamış ekibimiz ve tamamen yerli ve milli kaynaklarla geliştirdiğimiz yenilikçi güvenlik çözümlerimizle kısa süre içinde büyük başarılara ve ilklere imza atarak hem Türkiye’de hem de dünyada kendimizi kanıtladık ve ülkemize büyük bir değer kazandırdık. Micro Focus'un yaptığımız çalışmaları anlaması ve ATAR Labs'a yatırım yaparak kapsamlı güvenlik portföyüne eklemesinden büyük bir heyecan duyuyoruz. Bu, müşterilerimize çok daha fazla değer sunabilmemize olanak tanıyacak.

ATAR Labs satın almasını tamamlamaktan çok büyük heyecan duyduklarını belirten Micro Focus Türkiye Genel Müdürü Deniz Kırca da şunları söyledi:

Micro Focus CEO’muz Stephen Murdoch’ın geçtiğimiz yıl Türkiye ziyaretinde İstanbul ve Ankara’da yaptığı üst düzey görüşmelerin bu yatırıma olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'yi bölgesel ölçekte teknolojinin önemli bir kesişim noktası olarak görüyoruz ve ATAR Labs'ın bölgedeki güvenlik inovasyonunda büyük rolü olduğuna inanıyoruz. ATAR Labs'ın SOAR teknolojisinin gücü, Micro Focus ArcSight'ın tehdit tespiti özellikleriyle birleşerek müşterilerimize tepki ve müdahale etkinliğini yönetmek ve otomatikleştirmek için entegre bir seçenek sunacak. Bu tehditlere maruz kalma süresini azaltırken SecOps ekibinin etkinliğini artıracak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.