Almanya merkezli SaaS girişimi LeanIX, 80 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında Almanya'nın Bonn kentinde kurulan, kurumların IT konusunda daha hızlı ve veriye dayalı kararlar almasını sağlayan kurumsal mimari yazılımı girişimi LeanIX, D Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı.
Almanya merkezli SaaS girişimi LeanIX, 80 milyon dolar yatırım aldı

2012 yılında Almanya'nın Bonn kentinde kurulan, kurumların IT konusunda daha hızlı ve veriye dayalı kararlar almasını sağlayan kurumsal mimari yazılımı girişimi LeanIX, D Serisi yatırım turunda 80 milyon dolar yatırım aldı. Goldman Sachs Growth tarafından yönetilen yatırım turuna girişimin eski yatırımcıları Insight Partners ve DTCP de katıldı. Yatırımla beraber Goldman Sachs Growth Başkan Yardımcısı Alexander Lippert'in LeanIX'in yönetim kuruluna katılacağını da hatırlatalım.

Crunchbase verilerine baktığımızda, D Serisi ile birlikte LeanIX'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarının 120 milyon dolara ulaştığını görüyoruz. A Serisi yatırımını 2015 yılında alan LeanIX'in B Serisi yatırım turu 2017'de, C Serisi ise 2018'de tamamlanmıştı. Girişimin D Serisi ile yatırım miktarını önceki turlara göre bir hayli yükselttiğini söyleyebiliriz.

Şirket, aldığı yeni yatırımı ise uluslararası büyümeye devam etmek ve tamamlayıcı çözümlerini geliştirmek için kullanacağını açıkladı. Son 12 ayda, LeanIX, Hindistan'da, Almanya/Münih'te ve Hollanda/Utrecht'te yeni ofisler açtı. Girişimin şu anda dünya çapında 230 çalışanı bulunuyor. 

Andre Christ ve Jorg G. Beyer tarafından kurulan girişim, kuruluşların üzerinde çalıştığı tüm eski yazılımları veya modern SaaS'ı haritalamalarına olanak tanıyor. Böylece yazılımın hangi iş süreci için kullanıldığını veya neleri destekleyebildiğini, hangi teknolojiye güç verdiğini, hangi ekipleri kullandığını ve farklı mimarinin nasıl bir araya geldiğini içeren meta veriler oluşturulmasına imkan yaratıyor. 

LeanIX, şu anda 300'den fazla uluslararası müşteriye hizmet veriyor. 2019'da yüzde 100 gelir artışı yaşadığını belirten şirket, gelirlerin yüzde 39'unu ABD, yüzde 57'sini ise Avrupa pazarından elde ettiğinin de altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.