Türkiye İş Bankası, Mastercard ile iş birliği yaparak EMV 3D Secure 2.0’ı üye iş yerlerine açtı

İş Bankası, 3D Secure 2.0 alt yapısından sonra 3D Secure doğrulama altyapısının güncel versiyonu olan EMV 3D Secure 2.0’ı üye iş yerlerine açtı.
Türkiye İş Bankası, Mastercard ile iş birliği yaparak EMV 3D Secure 2.0’ı üye iş yerlerine açtı

E-ticaret iş yerleri ve e-ticaret işlemi yapan kart sahibi müşterilerinin güvenliği ve ideal deneyimini odağına alan İş Bankası, 3D Secure 2.0 alt yapısından sonra 3D Secure doğrulama altyapısının güncel versiyonu olan EMV 3D Secure 2.0’ı üye iş yerlerine açtı. İş Bankası ve Mastercard iş birliği sonucu hayata geçirilen EMV 3D Secure 2.0 ile gerek kart sahipleri gerek üye iş yerileri bütüncül olarak daha hızlı ve güvenli işlem yapabilecek.

Bireyler için internetten alışveriş işlemlerinin güvenliğini artıran ve iş yerleri için doğrulama aşamasındaki kayıpların azalması sağlayan bu yeni teknolojinin, müşteri deneyimini iyileştirirken e-ticaret ekosistemindeki tüm katılımcılara olumlu yönde katkıda bulunması bekleniyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, Covid-19 pandemisi nedeniyle önemi daha da artan elektronik ticaretin en önemli güvenlik bileşenlerinden olan 3D Secure altyapısının yeni versiyonunu üye iş yerlerinin kullanımına sunarak daha hızlı ve güvenli işlem yapılmasını sağladıklarını söyledi. PSD2 regülasyonlarıyla da uyumlu olan 3D Secure 2.0'ın SMS haricinde biyometrik ve cihaz bazlı doğrulama gibi birden fazla doğrulama yöntemi sunmasının haricinde mobil uygulama içi alışverişlerde ve dijital cüzdanlarda da doğrulama yapılmasını sağladığını belirten Sezen, İş Bankası olarak teknolojideki son gelişmeler ile kendi ürünlerini birleştirerek müşterileri için değer yaratan çalışmalar yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Mastercard Türkiye Genel Müdürü Yiğit Çağlayan ise Mastercard olarak gerek dünya genelinde 7 farklı noktadaki inovasyon laboratuarlarında biyometrik verileri de içine alan geniş bir alanda araştırma ve geliştirme yaparak, gerekse de faaliyet gösterdikleri alanların en inovatifi olan girişimleri bünyelerine katarak siber güvenlik ve bilgi analizi alanlarında birçok yeniliğe imza attıklarını söylüyor.

3D Secure 2.0 ile artık Mastercard ve Maestro kart sahiplerinin, İş Bankası üye iş yerlerindeki e-ticaret işlemlerinde daha ileri  seviye güvenlik ve çok daha hızlı bir ödeme deneyimine erişeceklerini belirten Çağlayan, 3D secure 2.0'ın hem ticari işletmeler ve tüketiciler hem de bankalar için çok daha hızlandırılmış ve geliştirilmiş bir ödeme fırsatı sunduğunun altını çiziyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.