Tim Cook, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos ve Sundar Pichai, tekelleşme karşıtı soruşturma kapsamında ifade verecek

Silikon Vadisi devleri Amazon, Facebook, Google ve Apple'ın CEO'ları Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Tim Cook bu ay sonunda ABD'de Temsilciler Meclisi üyelerinin karşısına çıkacak.
Tim Cook, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos ve Sundar Pichai, tekelleşme karşıtı soruşturma kapsamında ifade verecek

Silikon Vadisi devleri Amazon, Facebook, Google ve Apple'ın CEO'ları Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai ve Tim Cook bu ay sonunda ABD'de Temsilciler Meclisi üyelerinin karşısına çıkacak. Dört şirketin CEO’sunun, Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’nin antitröst, yani tekelleşme karşıtı paneline katılarak ifade vereceği duruşma tarihi ise 27 Temmuz olarak belirlendi. Duruşmayı online olarak, Türkiye saatiyle 19:00'da buradan izlemek de mümkün olacak.

Yayınlanan resmi basın açıklamasına göre panelin konusu "Online Platformlar ve Pazar Gücü, Bölüm 6: Amazon, Facebook, Google ve Apple'ın Hakimiyetinin İncelenmesi" olarak açıklandı. Duruşmaya fiziksel olarak katılacak basına da sosyal mesafe kuralları nedeniyle sınırlama getirildiğinin altını çizelim. 

httpsssss://twitter.com/davidshepardson/status/1280272532566945794?s=20

Dört büyük teknoloji şirketinin hepsi farklı suçlamalar nedeniyle ifade verecek. Apple, App Store ile ilgili olarak yargı karşına çıkacak. Şirketin App Store ödemelerinden aldığı yüksek komisyon bedellerinin yargıya taşındığı belirtiliyor. Google'ın ise Android platformunda arama motoru ve reklamcılık konusunda tekelleşmeye başladığı iddia ediliyor.

Halihazırda skandallarla gündeme gelmeye başlayan Facebook'un yargıya gitmesinin nedeni ise kullanıcı verileri ve aşırı artırılan reklam bedelleri. Amazon ise tek bir suçlamayla değil, iki suçlamayla yargı önünde ifade verecek. Şirketin kendi ürünlerini satarken diğer satıcılara karşı rekabet kurallarına uymadığı iddia ediliyor. Ayrıca satıcıların ürünlerini başka internet sitelerinde satışa çıkarmaları konusunda zorluk çıkardığı belirtiliyor.

Duruşmadan ne gibi sonuçlar çıkacağını hep birlikte 27 Temmuz akşamı öğreneceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.