Farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanı verilmesine yardımcı olan Gören Duyan'ın yenilikleri

7 ana kategoride kayıp ve çalıntı ilanlarının verilmesini sağlayan bir sosyal sorumluluk projesi olan Gören Duyan, geçtiğimiz aylarda halihazırda varolan Android uygulamasının yanı sıra iOS uygulamasını da yayına aldı.
Farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanı verilmesine yardımcı olan Gören Duyan'ın yenilikleri

Farklı kategorilerde kayıp ve çalıntı ilanı verilmesine yardımcı olan sosyal platform olan Gören Duyan'dan daha önce sizlere detaylı olarak bahsetmiştik. 7 ana kategoride kayıp ve çalıntı ilanlarının verilmesini sağlayan bir sosyal sorumluluk projesi olan Gören Duyan, geçtiğimiz aylarda halihazırda varolan Android uygulamasının yanı sıra iOS uygulamasını da yayına aldı. Platformun iOS uygulaması, Flutter kullanılarak yaklaşık beş ay gibi bir sürede geliştirildi ve Gören Duyan'ın Android uygulamasında da yeni güncellemeler yapıldı.

Her gün en az 20 kullanıcı ve 10 yeni ilan

Günde ortalama 20 kullanıcının üyelik oluşturduğu platformda, yine günlük olarak en az 10 yeni ilan açılıyor. Eski dönemde kayıp kedi ve köpek ilanlarının sayısı fazlayken Covid-19 döneminde bu alanda büyük ölçüde azalma; muhabbet kuşu ve papağan ilanlarında ise artış yaşandı.

Platforma gelen ilanlar, kontrolden geçtikten sonra anasayfa ve kategori sayfasında yayına alınıyor. İnsanlar mevcut kategorilere dahil olan bir eşya veya evcil hayvan bulduklarında Gören Duyan'ı ziyaret edip gelen ilanlara göz atıyor. Herhangi bir paylaşım yoksa "sahibi aranıyor" şeklinde ilan gönderiyor. Bir şeyini kaybeden insanlar ise "sahibi aranıyor" ilanlarına göz atıyor, eğer ilan yoksa "Kayıp" veya "çalıntı" ilanı gönderiyor ve böylelikle kendi ilanını oluşturmuş oluyor.

Mobil uygulama ile ilan gönderme aşamaları kolaylaştırıldı

Gören Duyan, iOS uygulamasını yayına almasının yanı sıra platforma bazı yeni özellikler de ekledi. Buna göre artık konuma göre filtreleme yapılabiliyor, çevredeki ilanlar kullanıcıya mobil bildirim olarak gönderiliyor. Mobil bildirim ile "ilanı üste taşı" veya "gelişme var" gibi haberler anında kullanıcıya iletiliyor. Blog yazılarına kullanıcılar kolaylıkla erişebiliyor ve kayıp çalıntı anında ne yapabilecekleri konusunda bilgi sahibi olabiliyorlar. Mobil uygulama ile ilan gönderme aşamalarının da basitleştirildiğini söyleyebiliriz, ayrıca ilan gönderen kullanıcıya tek tıkla ulaşmak da mümkün hale getirildi.

Kullanıcı gizliliğinin artırıldığı platform, ilk başta tamamen ücretsiz olarak sunulurken, Gören Duyan'da şimdi premium üyelik modeli de bulunuyor. Kullanıcılar premium üyelik alarak ilanlarını anasayfada ve kategori sayfasında sabitleyebiliyorlar. Aynı zamanda premium üyelik paketine göre belirli saatte bir kullanıcılar ilanı üst sıraya taşıyabiliyorlar.

Fiyatları olabildiğince uygun belirlediklerini söyleyen Gören Duyan kurucusu Berkay Çatak, bu modeli alacak durumu olmayan kişilere ücretsiz bir şekilde tanımladıklarını belirtiyor. Gören Duyan'da bronz üyelik bedeli 5 TL iken, gümüş üyelik modeli 10 TL olarak ücretlendiriliyor. Altın üyelik modelinde ise 15 TL'den başlamak üzere kullanıcılar ücreti kendileri belirleyebiliyor. 

Gören Duyan'a buradan göz atabilir; uygulamayı iOS cihazınız için App Store'dan, Android cihazınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.