Bitcoin'e artan ilgi fintech'lerin yeni çözümler üretmelerini sağlayabilir

Bitcoin bilinirliğinin ve sahiplerinin artması, özellikle millennial jenerasyonun ilgisini çekmesi fintech'lerin yeni özellikler geliştirmesini sağlayarak pazarın büyümesini sağlayabilir.
Bitcoin'e artan ilgi fintech'lerin yeni çözümler üretmelerini sağlayabilir

2008'deki krizden sonra konuşulmaya başlanan bitcoin ve kripto paralar, son dönemde yaşanan salgın ve ekonomik etkileriyle birlikte daha ön plana çıkmaya başladı. Bitcoin piyasalarının yaygınlaşması, alışverişin yavaş da olsa kullanılmaya başlaması ve yapılan düzenlemeler ile finansal kaynaklarını değerlendirmeye açık kitleler için kripto paralar altın, hisse senedi ya da bono gibi yatırım alternatiflerinden biri haline geldi. 

Yapılan araştırmalar da bitcoin ile ilgili bilgi sahibi olan, satın alan ve finansal servislerin birçoğuna alternatif olduğunu düşünenlerin arttığını gösteriyor. 2017 senesinde ilki yapılan bir araştırmanın 2020 sonuçlarına göre 65 yaş ve üzeri kitle haricinde bitcoin'e ilginin yükseldiği, özellikle 2008 krizinden daha çok etkilenen, borçlanma oranı daha yüksek olan, önceki kuşaklara göre birikim yapmak, mülk sahibi olmak gibi konularda zorlanan millennial kuşağının tercih ettiği yatırım yöntemlerinden biri olarak bitcoin öne çıkıyor.

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.