Yeme içme sektöründe değişim beklentileri

Salgınla birlikte kapanan restoranlar, azalan online sipariş adetleri yavaş yavaş toparlanmaya başladı ancak sektörde hala daralma beklenirken temassız teslimat ve hijyenik paketlerden daha fazlasının yapılması gerekiyor.
Yeme içme sektöründe değişim beklentileri

Normalleşmenin başlamasıyla birlikte bu dönemde salgından etkilenen sektörlerin eski hareketliliğine dönmesi bekleniyordu. Bir ölçüde salgın öncesine dönen sektörler, önlemlerle birlikte hayata devam etmeye çalışıyor. Eskiye göre daha az yoğunlukta müşteri ve hacimle karşı karşıya gelen birçok sektör de yeni durumu optimize etmek için yeni aksiyonlar almaya başlamakta. 

Dışarıda yemek yeme sektörü, salgın döneminden en çok etkilenen alanlardan. Trafiği azalan ve normalleşme dönemi ile daha az müşteri kapasitesi ile tekrar açılan restoran ve lokantalar bir yandan ekonomik sıkıntılarla uğraşırken diğer yandan da olası yeni yasaklarla nasıl işletmelerini koruyacaklarını düşünmekteler. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun Dünya Gazetesi’nde yer alan açıklamalarına göre %75 oranında ciro daralması yaşayan yemek sektörünün toparlanma döneminde eski alışkanlıkların yerine farklı yollar izlemesi gerekebilir. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.