Uber'in Postmates'i 2,65 milyar dolara satın alacağı kesinleşti

Geçtiğimiz hafta, Grubhub'ı Just Eat Takeaway'e kaptıran Uber'in Postmates'e 2,6 milyar dolarlık teklif götürdüğü haberini sizlerle paylaşmıştık. Bloomberg'ün haberine göre 2,65 milyar dolarlık satın alma için şirketlerden onay geldi.
Uber'in Postmates'i 2,65 milyar dolara satın alacağı kesinleşti

Geçtiğimiz hafta, GrubhubJust Eat Takeaway'e kaptıran Uber'in Postmates'e 2,6 milyar dolarlık teklif götürdüğü haberini sizlerle paylaşmıştık. Bloomberg'ün haberine göre 2,65 milyar dolarlık satın alma için şirketlerden onay geldi ve konuyu bilen kişiler Bloomberg'e bugün anlaşmanın tüm detaylarının da paylaşılmış olabileceğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre Uber, Postmates'in tüm hisselerini devralacak. Uber Eats'in başındaki isim Pierre-Dimitri Gore-Coty ise birleşme sonrası da yönetici koltuğunda oturmaya devam edecek. 

Bastian Lehmann, Sam Street ve Sean Plaice tarafından 2011'de kurulan Postmates, 50 eyalette 500 binden fazla kullanıcıya sahip. Platformda 600 bin civarında satıcı bulunuyor. Satın alma sonrasında Uber'in, ABD'de önemli bir rakibi konumundaki DoorDash'e karşı ciddi bir kozu olacak. Zira Postmates, DoorDash'e ayak uydurmamış olsa da Los Angeles ve Amerika'nın güneybatı bölgelerinde güçlü bir konuma sahip. Bu da Uber Eats'in DoorDash'le olan rekabetinde Uber tarafına atılacak bir artı olacak diyebiliriz.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Just Eat Takeaway'in Grubhub'ı 7,3 milyar dolar karşılığında satın alacağı bilgisi paylaşılmıştı. Aslında bizim beklentimiz Uber Eats'in Grubhub'ı satın alacağı yönündeydi, çünkü CNBC'nin bilirkişi kaynaklarından aldığı bilgilere göre Uber'in şirketi satın almak için bir teklifte bulunduğu bildirilmişti. Ancak Uber, Grubhub'ı kaybedince bir başka önemli yemek teslimat şirketi olan Postmates'e yöneldi ve şimdi iki şirket de bu karardan memnun görünüyor.

Gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.