İTÜ, Deniz Tunçalp liderliğinde KKTC'de kuluçka ve teknokent kuracak

Rektör danışmanı Deniz Tunçalp, İTÜ'nün Kuzey Kıbrıs merkezinde yeni bir kuluçka merkezi kurulacağını duyurdu.
İTÜ, Deniz Tunçalp liderliğinde KKTC'de kuluçka ve teknokent kuracak

İTÜ Üniversite sanayi işbirliği ve girişimcilik alanında rektör danışmanı Deniz Tunçalp paylaştığı yeni LinkedIn gönderisinde İTÜ'nün KKTC merkezinde yeni bir kuluçka merkezi kurulduğunu duyurdu. Tunçalp duyurusunda şu ifadelere yer verdi: 

Üniversitemin görevlendirmesi ile İTÜ KKTC’ye, kuluçka kurmak ve teknokent fizibilitesi hazırlamaya gidiyorum. Tam zamanlı görevlendirme olduğu için görev süresince çoğunlukla Magosa ve Lefkoşa civarında olacağım.

Kuluçka için isim önerilerinize açığım. Kıbrıs Türkçesinden bir kelime güzel olur :)

Geçtiğimiz Nisan ayında Tunçalp,İTÜ ARI Teknokent'in genel müdürlük görevinden ayrıldığını açıklamıştı. Görünen o ki; Deniz Tunçalp görevini, İTÜ KKTC'ye yeni bir teknokent kurma misyonuyla bıraktı. 

İTÜ'nün KKTC'de açacağı bu yeni kuluçka merkezi, girişim ekosisteminin genişlemesinde önemli bir rol oynayabilir. Girişimcilik tecrübesine sahip Kıbrıs’lı vatandaşların ya da uzun süre boyunca Kıbrıs’ta eğitim alan, yaşayan kişilerin de, yeni kuluçka merkezinin yapılandırmasına katkıda bulunabileceğini belirtelim.

Kurum, girişimci bir şirkette veya bir teknoloji şirketinde çalışmış kişileri, açılacak kuluçka merkezine mentor olmaya davet etmeyi planlıyor. Mentorluk seansları, yüz yüze olabileceği gibi online olarak da gerçekleştirilebilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.