Ücretsiz illüstrasyonlar için pazar yeri: Free Illustrations

Bu zamana kadar sizlerle birçok ücretsiz tasarım ya da illüstrasyon kütüphanesi girişimi paylaştık. Artık bu girişimlerin hemen hemen hepsini tek bir çatı altında toplayan bir platform var; Free Illustrations.
Ücretsiz illüstrasyonlar için pazar yeri: Free Illustrations

Bu zamana kadar sizlerle birçok ücretsiz tasarım ya da illüstrasyon kütüphanesi girişimi paylaştık. Artık bu girişimlerin hemen hemen hepsini tek bir çatı altında toplayan bir platform var; Free Illustrations. Free Illustrations, adından da anlaşılacağı üzere kullanıcıya web üzerinde bulunabilecek birçok ücretsiz illüstrasyon sitesini herhangi bir üyelik beklemeden sunuyor. Platform ilk bakışta karışık görünse bile aslında ciddi anlamda işe yarar bir kullanıcı deneyimi sunuyor.

Farklı formatlarda kategorilere ayrılmış tasarımlar

Free Illustrations'ın web sitesine giriş yaptığımızda ilk olarak logonun altında "All Files" kısmını görüyoruz. Bu kısımda sağa doğru gidildikçe birçok görsel formatının kategorileri karşımıza çıkıyor. FIGMA'dan PNG'ye, SVG'den PSD'ye size lazım olan hangi formatsa görselleri ona göre arayabiliyorsunuz. Eğer kafanızda belli bir görsel kategorisi varsa onları da formatların altındaki bölümde bulmak mümkün oluyor. Örneğin; hata görselleri, uzaktan çalışma ile ilgili görseller ya da meyvelerle ilgili illüstrasyonlar odağınızdaysa Free Illustrations bunlara özel olarak ayrılmış tasarımları sizinle paylaşıyor.

İllüstrasyonlar için pazar yeri

Free Illustrations bu paylaşımları kendi sitesinden yapmıyor, aslında başlıkta da belirttiğim gibi platform "illüstrasyonlar için bir pazar yeri" görevi üstleniyor. Siz tasarımları beğenirseniz, o tasarımların ücretsiz olarak sunulduğu asıl platforma yönlendiriliyorsunuz. Birkaç platformu denediğimde sonuçların da oldukça başarılı olduğunu gördüm. İndirdiğim bir "hata" illüstrasyonu bana sıkıştırılmış bir dosya içerisinde birkaç farklı formatta sunuldu. Bu da görseli kullanacağım alan için yeniden düzenleme yapmamın ve zaman kaybına uğramamın önüne geçti. 

İki yönlü zaman tasarrufu

Eğer spesifik olarak size hazırlanmış tasarımlara ihtiyaç duymuyorsanız ve "basit tasarımlar da benim işimi halleder" diyorsanız, Free Illustrations'ı öneririm. Çünkü hem tek tek her siteye göz atmak zorunda kalmadan aradığınız tasarıma ulaşabiliyor hem de tasarımları farklı formatlarda bulabildiğiniz için ekstra bir iş yüküne girmek durumunda kalmıyorsunuz. Bu da iki farklı şekilde zamandan kazanmanıza yardımcı oluyor.

Free Illustrations'ı buradan inceleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.