Apple, kredi kartı kullanıcıları için online portal açtı

Apple Card sahipleri için özel bir online portal hazırlandı. Bu web sitesi üzerinden Apple Card sahipleri ekstrelerini görüntüleyebilecek, bakiye kontrolü yapıp fatura ödemesi gerçekleştirebilecek.
Apple, kredi kartı kullanıcıları için online portal açtı

Apple, Goldman Sachs ile birlikte geliştirdiği Apple Card kartına yeni fonksiyonlar eklemeye devam ediyor. Apple son olarak bir online portal açarak, Apple Card sahiplerine önemli kolaylıklar getirdi. card.apple.com adresinde hayata geçirilen web sitesi üzerinden Apple Card sahipleri artık kartlarına dair işlem yapabilecek.

Apple Card sahipleri, ilgili adres üzerinden Apple hesapları ile giriş yaparak bakiyelerini kontrol edebilecek, ekstrelerini takip edebilecek ve ödemelerini gerçekleştirebilecek. Böylece Apple kullanıcıları web platformu üzerinden de finansallarına daha hakim hale gelebilecek. 

Aslında kullanıcılar tüm bu bilgilere iPhone'ları üzerinden erişebiliyordu. Ancak masaüstü ve web üzerinden kullanımda Apple Card sahipleri bu verilere erişemeyebiliyordu. Yani telefonlarını kullanmadığı zaman da artık Apple Card sahipleri girip hesap durumlarına göz atabilecek hale gelmiş oldu.

Online portalde bazı ayarlar da mevcut, mesela bağlı banka hesabınızı silme, iletişim ve kartınızla ilgili sözleşmeleri buradan okuyabiliyorsunuz. Ancak Apple, telefondaki deneyimi aynen yansıtmamış. Mesela yeni kart yenileme talepleriniz için illa ki iPhone'unuzu kullanmalısınız. Apple bu bağlamda, Apple Card'ın aslında iPhone odaklı tasarlandığını, bu portalın ise sadece erişim ve bazı ortak işlemlerin yapılması için kurulduğunu aktarıyor.

Elbette Apple'ın bu hamlesi ilgi çekici bir nitelikte. Zira bu online portal ile basit bir online bankacılık platformu yaratmış oluyor Apple. Fonksiyonların artması, yeni özellikler eklenmesiyle birlikte Apple Card sahipleri için bu portalin önemi artabilir ve artık bankaları daha fazla tehdit eden bir konuma yerleşebilir. Apple Card'ın sonraki adımlarda kendine ne gibi özellikler ekleyeceğini ve uluslararası yayılımını hep birlikte izleyeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.