Bireylere ve küçük işletmelere e-ticaret platformu sunan Sopsy, Teknasyon’dan 2 milyon TL yatırım aldı

Geçtiğimiz yıllarda Hasan Aslanoba, Alper Akcan, Emrah Kurtulmuş, Tunç Yalgın, Cemal Dalar gibi isimlerden yatırım alan Sopsy'nin yeni yatırımı son dönemde yaptığı yatırımlar ile adından söz ettiren Teknasyon’dan geldi
Bireylere ve küçük işletmelere e-ticaret platformu sunan Sopsy, Teknasyon’dan 2 milyon TL yatırım aldı

İnternette dükkan açmanın basit ve hızlı yolu olarak karşımıza çıkan Sopsy girişiminden ilk olarak 2013 yılının Mart ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, 2 milyon TL yatırım aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıllarda Hasan Aslanoba, Alper Akcan, Emrah Kurtulmuş, Tunç Yalgın, Cemal Dalar gibi isimlerden yatırım alan Sopsy'nin yeni yatırımı ise son dönemde yaptığı yatırımlar ile adından söz ettiren Teknasyon’dan geldi. Teknasyon, yaklaşık 7 yıldır bireylere ve küçük işletmelere e-ticaret platformu olarak hizmet sunan Sopsy’e 2 milyon TL Series Seed (tohum sonrası) yatırımı yaptı. Hatırlatmak gerekirse Sopsy, sahip olduğunuz ürünleri satmanın en kolay yollarından biri olarak dikkat çekiyor.

Teknasyon olarak son dönemde fintech alanına güçlü bir ilgi duyduklarını belirten Teknasyon kurucu ortağı Burak Sağlık, Sopsy'nin potansiyeline ve iş modeline güvendikleri bir şirket olduğunu da sözlerine ekledi. Kendileriyle gerçekleştirdikleri bu iş birliğinin hayırlı olmasını dilediğinizi de aktaran Sağlık, Türkiye'de açık bankacılık başta olmak üzere bir çok farklı fintech girişimini desteklemeye devam edeceklerini de belirtti.

Aldıkları yatırımlarla global pazarda büyüyeceklerini vurgulayan Sopsy kurucu ortağı Can Turanlı, 1.5 yıl önce, yurt dışına açılmak ve zaten büyümekte olan e-ticaret pazarını daha hızlı büyütebilmek için Türkiye'deki şirketlerini, ABD'de taşıdıklarını dile getirdi.

Sopsy olarak 'Direct' kolayca link oluşturup ödeme alma, "Picnic" ücretsiz e-ticaret sitesi ve "Fox" gelişmiş e-ticaret sitesi çözümleri ile 8 binden fazla birey ve işletmeye hizmet verdiklerini de paylaşan Turan, kullanıcılarının 2 dakika içinde, banka veya ödeme kurumu, entegrasyon, kurulum gibi teknik konularla hiç uğraştırmadan, kolayca satışa başlanmasını sağladıklarını da sözlerine ekledi. Sopsy'inin hedefi ise Teknasyon’dan alınan yatırımla birlikte 2020 yılının sonunda global pazarlara açılmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.