Mobilexpress, Collective Spark liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı

Aylık 10 milyona yakın işlem adedi ve platformunda kayıtlı 15 milyon kart ile Türkiye’nin en büyük online ödeme platformları arasında yer alan Mobilexpress, Collective Spark liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı.

2011 yılından bu yana finansal teknolojiler alanında faaliyet gösteren ve aylık 10 milyona yakın işlem adedi ve platformunda kayıtlı 15 milyon kart ile Türkiye’nin en büyük online ödeme platformları arasında yer alan Mobilexpress, Collective Spark liderliğinde 2 milyon dolar yatırım aldı. Yatırıma şirket ortakları Ali Kolaghassi, Tunç Mehmet Berkman ve Deniz Doany’nin yanı sıra geçmişte Careem’in Büyüme Stratejilerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yapan Emre Tok da dahil oldu.

Kısaca yeniden hatırlatalım Mobilexpress, online ödeme geçidi, akıllı işlem yönlendirme, kart saklama, sahtecilik önleme gibi yapay zeka destekli birçok servisini banka ve ödeme kuruluşlarına entegre çalışan platformuyla işletme ve kullanıcılarına sunuyor. Girişim, Türkiye’nin önde gelen e-Ticaret, Perakende, Sigorta ve Telekom şirketlerine özel servisler geliştiriyor.

Collective Spark Fonu Kurucu Ortak Görkem Oktay, Mobilexpress CTO’su Murat Tural, Collective Spark Direktörü Çağlar Urcan, Mobilexpress Ortağı Tunç Mehmet Berkman, Mobilexpress CEO Y.Emre Güzer, Mobil Express CPO Erhan Ula

Mobilexpress CEO’su Yunus Emre Güzer, yeni yatırımla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

Özellikle T.C. Merkez Bankası’nın yeni anlayışı ve peş peşe gerçekleştirdiği yeni düzenlemelerle birlikte, işletmelerin uzun yıllar içinde ve türlü zorluklarla geldikleri noktalara yeni nesil Fintech’lerin 2-3 yıl içinde ve daha sürdürülebilir büyümeyle ulaşacağını öngörüyoruz. Açık Bankacılık, PSD2, yeni nesil ödeme sistemleri ve 360 derece sunulacak çözümler gerek bankacılık sistemlerine ulaşamamış işletme ve kullanıcılara gerekse işlerini iyileştirmek isteyen işletmelere fayda sağlayacak. Üstelik bankalar da bu noktalara birlikte gitmek anlamında yıllar içinde daha işbirlikçi davranmaya başladı. Biz de bu yatırım ile birlikte Mobilexpress ismini ve servislerini yeni ayağa kaldıracağımız markamızın kodunda yaşatmaya devam edeceğiz. Bu yolculukta en başından itibaren yanımızda olan ortaklarım, ekibim ve böyle bir dönemde bir an olsun geri adım atmayan, bize inanan Collective Spark ekibine teşekkür ederim.

Mobilexpress CTO’su Murat Tural, Mobilexpress olarak halihazırda aylık 10 milyon olarak gerçekleşen işlem adedini 10 katına çıkarabilecekleri teknolojik altyapının ve servislerin hazır olduğunu vurguladı. Mobilexpress CPO’su Erhan Ula ise yeni ürünlerin sinyalini verdi: "Kredi kartı ve debit kart cenneti diyebileceğimiz bir ülke olmamız, bu alternatif kabiliyetlerimizin yeteri kadar gelişememesine sebep oldu. Yeni dönemde Mobilexpress olarak hem mevcut ödeme yöntemlerini hem de yeni geliştireceğimiz yöntemleri birbirleri arasında konuşturacak.” 

Altyapıya ve ekibe güvendiklerini belirten Collective Spark Fonu kurucu ortaklarından Görkem Oktay, Mobilexpress'in ülkemizde gösterdiği başarıyı yurt dışına açılarak sürdürme potansiyeli barındırdığını belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.