Fransız fintech Lydia, mikro kredilerle büyümeye devam ediyor

Fransız fintech girişimi Lydia, Younited Credit ile yeni bir işbirliği duyurarak kredi alanındaki ürün ağırlığını artırmaya karar verdi.
Fransız fintech Lydia, mikro kredilerle büyümeye devam ediyor

Fransa merkezli olarak kullanıcılar arasında ödeme uygulaması olarak ortaya çıkan Lydia, son dönemde kredi işine ağırlık vermeye başladı. Avrupa genelinde ve özellikle Fransa'da hizmet vermeyi amaçlayan Lydia, farklı banka hesaplarınızı bağlayabileceğiniz, para transferi ve ödeme yapabileceğiniz bir her şey dahil bankacılık uygulaması haline geldi. Apple Pay, Google Pay ve Samsung Pay ile işbirliği yapan girişim, ayrıca Mastercard logolu kartları ve para biriktirme fonksiyonları ile gelecekte bir banka olma yolunda ilerleyebilir.

2020 yılının hemen başında Tencent'Ten 45 milyon dolarlık Seri B yatırımı alan Lydia, bugün kredi alanında büyümeye doğru gidiyor. Daha önce Banque Casino ile anlaşarak, müşterilerinin 100 € ile 1000 € arasındaki tutarlarda borçlanmasını sağlayan Lydia, kredi alanındaki işi ve karlılığı sevmiş gözüküyor. Şirket bu sefer daha hızlı ve anında kredi verme peşine düşmüş durumda, çünkü anında ihtiyacı olan parayı alabilmek müşterileri cezbeden bir özellik.

Kredi alanında bu sefer de Younited Credit ile işbirliğine giden Lydia, bu şirket aracılığıyla müşterilerine mikro krediler dağıtmaya başlayacak. 500 € ile 3 bin € arasında kredi çekebilecek müşteriler, bu paraları 6 ile 36 ay arasındaki vadelerde geri ödeyebilecek. Lydia, bu kredi süreçlerinde kredi oranları ve faizler konusunda da oldukça transparan ve her bilgiyi müşterisiyle paylaşıyor. Böylece müşteriler ne kadar kredi çekip ne kadar geri ödeme yapacaklarını ve kime ne kadar kazandıracaklarını şeffaf şekilde görebiliyor.

Elbette faiz oranlarının yüksek olduğunu söyleyebiliriz, %3.13 oranıyla çekilen kredilerde sadece tek bir sefere mahsus kredi masrafı da kesiliyor. Bu da çektiğiniz kredi tutarına bağlı olarak 6.90 € ile 19.90 € arasında değişiyor. Bu arada Lydia'ya kredi sağlayan Younited Credit'in aynı zamanda Fransa'da N26 ile birlikte çalıştığını da hatırlatalım. Bu tarz fintech girişimleri, kredi şirketleriyle çalışarak üzerlerindeki kredi riskini devretmiş oluyorlar. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.