Yeni nesil aynı gün teslimat girişimi PackUpp, 12,5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

TRAngels ve Yatırımcılar Grubu üyeleri önderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Girişim Türk A.Ş. ve üyeleri ile Keiretsu Forum üyeleri de katıldı.
Yeni nesil aynı gün teslimat girişimi PackUpp, 12,5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı

Yeni nesil aynı gün teslimat şirketi olarak karşımıza çıkan PackUpp, yatırım aldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre girişim, 12,5 milyon TL değerleme ile yatırım aldı. TRAngels ve Yatırımcılar Grubu üyeleri önderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Girişim Türk A.Ş. ve üyeleri ile Keiretsu Forum üyeleri de katıldı.

PackUpp'ın tam olarak ne kadar yatırım aldığı ile ilgili finansal detaylar ise paylaşılmadı. PackUpp’ın kurucu ortakları Semih Emre Özcan ve Rıdvan Göçemen yaptıkları açıklamada PackUpp'ın bir teknoloji şirketi olduğunu ve tamamen kendi geliştirdikleri yüzde 100 yerli yazılımı ile kurumsal firmaların ve e-ticaret sitelerinin ürünlerinin müşterilere “Aynı-Gün” ve “Sonraki-Gün” teslimatını sağladıklarını dile getirdi.

Bu amaçla çıktıkları yolda TRAngels A.Ş. ve Yatırımcılar Grubu önderliğinde Girişim Türk A.Ş. ve Keiretsu Forum yatırımcılarının da desteğini almış olmaktan son derece mutlu olduklarını belirten kurucular, şu an Türkiye’de İstanbul dahil toplam 6 şehirde teslimat hizmeti verdiklerini ve aldıkları yatırımın desteğiyle birlikte öncelikle daha fazla ilde kaliteli teslimat hizmetini sunacaklarını da belirtti.

PackUpp kurucu ortakları Semih Emre Özcan ve Rıdvan Göçemen

PackUpp girişiminin önümüzdeki yıl Avrupa ve ABD'de hizmet vermeye başlayarak global bir teslimat teknoloji şirketi olma hedefi doğrultusunda ilerleyeceğini de ekleyelim. PackUpp’ın fark yaratan en önemli hizmetlerinden bir tanesi de “Göndericiden Alıcıya Direkt Teslimat” özelliği.

Toplama ve dağıtım merkezleri, depolar ve şube olmadığı için tüm alım ve teslimatlara yazılım karar veriyor. Böylece bir paket 4-5 farklı noktada farklı kişilerle temas etmeden tek kişi üzerinden müşteriye teslim ediliyor. Hijyenin çok önemli olduğu bugünlerde hem paketler daha steril taşınıyor, hem de ürün hasar alma oranı sıfıra iniyor. PackUpp bu hizmeti firmalara hem depodan hem de mağazadan teslimatlar olarak sunuyor.

PackUpp, yakın zamanda saha filosuna doğa dostu elektrikli araçları katmayı planlıyor ve sürücüsüz otonom araçlarla da teslimatlar üzerine çalışıyor. Tamamen kendi yazılımı ile lojistik optimizasyonları yaparak yüzde 100 otonom çalışan bir teslimat sistemini gerçekleştirmeyi hedefleyen girişim, 2020’nin ikinci yarısında makine öğrenimi ve yapay zekayı da yazılımlarını eklemeyi planlıyor. Son olarak PackUpp’ın müşterileri arasında CarrefourSA, Decathlon, Fox Medya, SPX, Columbia, Çağrı Market, Bereket Döner gibi çok sayıda global ve yerel firma bulunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.