Adnan Bali, girişim ekosistemi ile ilgili önemli detayları paylaştı

Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönem Demo Day'inin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hem girişim ekosistemi hem Workup Girişimcilik Programı hem de Türkiye İş Bankası ile ilgili önemli detayları paylaştı.
Adnan Bali, girişim ekosistemi ile ilgili önemli detayları paylaştı

Türkiye İş Bankası'nın girişimcilik programı olan Workup Girişimcilik Programı’nın 6. dönemine seçilen 14 girişimi geçtiğimiz Ocak ayında sizlere aktarmıştık. Workup Girişimcilik Programı’nın 6. döneminin demo Day'i ise Corona virüs salgını nedeniyle bugün online olarak gerçekleşiyor.

Demo Day'in konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, hem girişim ekosistemi hem Workup Girişimcilik Programı hem de Türkiye İş Bankası ile ilgili önemli detayları paylaştı. Daha önce gerçekleşen Demo Day'lerin Kolektif House, İş Bankası genel müdürlüğü ve İş Sanat konser salonunda gerçekleştiğini hatırlatan Bali, pandemi nedeniyle bu yıl Demo Day'in online olarak gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Online ortamda bir araya gelme imkanı yaratabilmiş olmalarının çok kıymetli olduğunu da paylaşan Bali, tasarımdan endüstriyel ürünlere, eğitimden tarım ve sağlığa kadar pek çok alana dokunmayı amaçlardıklarını da aktardı. Pandeminin teknolojinin hayatımızdaki öneminin ne kadar kritik olduğunu göstermesi açısından oldukça önemli olduğunu da dile getiren Bali, dijital dönüşüm anlamında vizyona sahip olan kurum ve kişilerin her daim bir adım önce olduğunu da belirtti.

Pandemi olmasa yıllar sürece olan dijitalleşme yolculuğunun en kritik gündem maddesi haline geldiğini de paylaşan Bali, dijitalleşme konusunda çalışmalar yapan kurumlar ile yapmayanlar arasındaki farkın pandemi sayesinde azaldığını da vurguladı.

Zaman içinde aşamalı olan gelen değişim dalgalarının pandemi ile birlikte tsunami haline geldiğini de aktaran Bali, belki de 5 - 10 yıl içinde yaşayacağımız değişimi haftalar içinde yaşadığımızı da sözlerine ekledi. Teknolojinin insan hayatına sunduğu kolaylığın çok kıymetli olduğunu düşündüğünü belirten Bali, ilerleyen süreci pandeminden önce pandemiden sonra olarak adlandırabileceğimize de paylaştı.

Yeni teknolojileri kullanmayan 3,6 milyar insanın pandemi ile birlikte yaşanan dijital dönüşümle bu teknolojileri kullanmaya başlayacağını da ekleyen Bali, pandemi ile birlikte firmaların değişen koşullara hızlı bir şekilde ayak uydurabileceklerini görmüş olduklarını da sözlerine ekledi.

3 yıl önce başlayan Workup heyecanının devam ettiğini de paylaşan Bali, tıpkı bir girişim gibi ortaya çıkan engelleri aşarak programı sürdürdüklerini ve girişim ekosistemine katkı sağlamayı sürdürmeye devam ettiklerini de dile getirdi.

13 Ocak tarihinde başlayan Workup Girişimcilik Programı’nın 6. döneminin 13 Mart itibarıyla online olarak devam ettiğini de dile getiren Bali, program çerçevesinde 35 online etkinlik düzenlendiğini ve girişim dünyasının önemli isimleri ile online buluşmalar gerçekleştiğini de aktardı.

Bugüne kadar Workup Girişimcilik Programı için toplamda 10 bin başvuru aldıklarını da paylaşan Adnan Bali, İş Bankası olarak ekosistemin tüm kesimlerine dokunmaya çalıştıklarını da paylaştı. Maxis yatırımlarının devam ettiğini de hatırlatan Bali, İş Bankası API Portalıve Koç Üniversitesi ile yaptıkları Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinden de bahsetti. 

Peak'in 1,8 milyar dolara satılması ve Insider girişimin aldığı yatırım oldukça sevindirici olduğunu da dile getiren Bali, bugüne kadar aldıkları 10 bin başvuradan 80'ini kabul ettiklerini ve 5 dönemde 49 mezun verdiklerini de paylaştı. Adnan Bali'nin paylaştığı bilgilere göre 49 mezuna bugün 11 mezun daha eklenecek ve toplam mezun sayısı 60'a ulaşacak.

49 girişimden 33'ü aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor. 14 mezun bugüne kadar toplamda 1,6 milyon dolar yatırım aldı. 3 Workup girişimi ise pandemi döneminde yatırım almayı başardı. 16 mezun ile birlikte İş Bankası olarak kampanya ve iş birlikleri gerçekleştirdiklerini de belirten Bali, Workup Girişimcilik Programı’nın 7. döneminin bu ay yine online olarak başlayacağını da duyurdu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.