Google, Kanada merkezli akıllı gözlük girişimi North'u satın aldığını duyurdu

Hem Google hem de North, kendi sitelerinden konuyla ilgili açıklama yaptı, ancak satın almanın maddi detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.
Google, Kanada merkezli akıllı gözlük girişimi North'u satın aldığını duyurdu

Silikon Vadisi devlerinden Google, akıllı gözlük girişimi North'u satın aldığını duyurdu. Hem Google hem de North, kendi sitelerinden konuyla ilgili açıklama yaptı, ancak satın almanın maddi detaylarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Aaron Grant, Matthew Bailey, Stephen Lake tarafından, 2012 yılında Kanada'da kurulan North, faaliyet gösterdiği ilk yıllarda Thalmic Labs ismini kullanıyordu, şirket ismini 2018 yılında değiştirme kararı aldı. Bugüne kadar 200 milyon dolara yakın yatırım alan North'un yatırımcıları arasında Amazon ve Intel gibi önemli teknoloji şirketleri bulunuyor.

Şirket, 2018 yılında Focals adı verilen holografik akıllı gözlüklerini tanıttı. North, satın alma haberi sonrasında kaleme alınan blog yazısında, ilk modelinin üretimini azaltacağını duyurduktan sonra, bu yıl piyasaya çıkan Focals 2.0'nin gönderimlerinin yapılmayacağını belirtti. North, satın alma sonrasında faaliyetlerine Kanada'da devam edeceğini açıkladı.

Google'ın North'u satın alması, şirketin 2012'de tanıttığı ve satışa sunduğu, 2015'te satışını durdurma kararı aldığı ve 2017'de yeniden yapılandırarak bir kere daha piyasaya sürmeye karar verdiği Google Glass ile ortaya çıkan bir stratejinin sonucu diyebiliriz. Ancak Google Glass'ın son haliyle geliştiricilere ve kurumsal kullanıcılara hitap ettiğini de bu noktada hatırlatmamız gerek. İki şirketin bu satın almayla ilgili ne gibi hedefleri olduğunu ilerleyen dönemde hep birlikte öğreneceğiz. Teknoloji devlerinin akıllı gözlüğe olan ilgisini dilerseniz bu yazımızdan daha detaylı okuyabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.