100 milyon dolar yatırım alan Discord, 3,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Yazılı ve sesli iletişim platformu olarak hizmet veren Discord, 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.
100 milyon dolar yatırım alan Discord, 3,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Oyunculara yönelik olarak geliştirilen, yazılı ve sesli mesajlaşma girişimi Discord'un 150 milyon dolar alarak değerlemesini 2 milyar dolara yükselttiğini 2018 yılının Aralık ayında sizlere aktarmıştık. Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan girişim, 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Alınan 100 milyon dolarlık yatırım ardından ise girişimin değerlemesi 3,5 milyar dolara ulaştı. Söz konusu 100 milyon dolarlık yatırım turu Index Ventures liderliğinde gerçekleşti. Kısa süre önce web sitesini yenileyen Discord, artık sadece oyun odağında yer almak istemiyor. Web sitesine girdiğimizde ilk olarak "Konuşma ortamınız" yazısını görüyoruz.

Site içinde ise Discord'un okul kulüpleri, oyun grupları, dünya çapında bir sanat toplulukları ve sadece konuşmak isteyen arkadaş grupları tarafından kullanabileceği özellikle belirtilmiş durumda. Kısacası 2012 yılında Jason Citron tarafından oyunculara yönelik olarak kurulan Discord, artık herkesin iletişim için kullanacağı bir platforma dönüşmeyi hedefliyor.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Discord'un 100 milyonu aşkın aktif kullanıcısı bulunuyor. Söz konusu kullanıcılar her gün 6,7 milyon aktif sunucuda toplamda 4 milyar dakika boyunca birbirleriyle konuşuyor. Discord tarafından yapılan açıklamalara göre alınan yeni yatırım girişimin topluluğu ve yeni özelliklerler eklenmesi için harcanacak.

İlk etapta oyuncular için geliştirilen Discord'un zaman içinde başka kullanıcılar tarafından kullanıldığına zaten şahit olmuştuk. Şu an Discord'un içinde oyun odaklı olmayan pek çok kanal bulunuyor. Corona virüs salgınında ise eğitim odaklı olarak kullanılan Discord, bu özelliği sayesinde Fransa'da oldukça popüler de oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.